Vaccin antiporcină refuzat, în ciuda vitezei de evoluţie a pandemiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pacienţii cu imunitate scăzută sunt cei mai expuşi riscului de îmbolnăviri
Pacienţii cu imunitate scăzută sunt cei mai expuşi riscului de îmbolnăviri

Până astăzi, în judeţul Arad au fost confirmate 120 de cazuri de infectări cu virusul AH1N1. Doar doi la sută din populaţia judeţului a acceptat imunizarea. Medicii monitorizează zece focare de gripă nouă, apărute în Arad.

Arădenii nu par îngrijoraţi de evoluţia gripei porcine în judeţul Arad chiar dacă sunt deja confirmate 120 de cazuri de îmbolnăviri, iar la începutul acestei săptămâni două persoane diagnosticate cu gripa nouă au decedat în spitalele arădene.
Cât priveşte numărul exact de persoane care au gripă nouă, medicii arădeni susţin că acesta este imposibil  de estimat, dar cu siguranţă este mult mai mare. „Această cifră nu poate fi estimată  dată fiind simptomatologia posibil absentă sau incipientă a infecţiei. Numărul îmbolnăvirilor  este cu certitudine mult mai mare”, a declarat în această dimineaţă, Dana Negru, director adjunct coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică Arad.


Efectele secundare sperie


Până în prezent, rata de vaccinare în judeţul Arad cu vaccinul Cantagrip este de aproape doi la sută conform datelor DSP Arad. Dana Negru a explicat că  s-au vaccinat până în prezent 389 de cadre medicale, 34 de elevi peste 16 ani şi studenţi, 62 de angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor şi doar patru persoane din grupele de risc, pacienţi cu alte boli cronice. 
Medicii care monitorizează evoluţia focarelor de gripă porcină spun că cele mai multe probleme vor apărea la sfârşitul lunii ianuarie, în 2010, dar şi la sfârşitul lunii martie.  Estimările DSP se bazează şi pe condiţiile meteo care pot favoriza slăbirea imunităţii şi contactarea virusului.
„Ministerul Sănătăţii a extins această vaccinare la toată populaţia peste 16 ani care solicită vaccinul, inclusiv pentru elevii şi studenţii care se află în vacanţă şi care pot fi vaccinaţi la medicii de familie”, a mai adăugat directorul adjunct al DSP.

Numărul cazurilor de îmbolnăviri este cu certitudine mult mai mare.
Dana Negru, medic

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite