Vacanţa micuţilor, croită după buzunarul părinţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei mai mulţi elevi îşi petrec zilele libere jucându-se acasă
Cei mai mulţi elevi îşi petrec zilele libere jucându-se acasă

Poveştile elevilor de după vacanţă vor fi complet diferite. Cei mai mulţi copii vor povesti despre modul în care s-au distrat în oraş. Elevii au, începând de astăzi, liber la distracţie timp de o săptămână, atât cât durează vacanţa dintre semestre.

Se duc la munte, la o plimbare prin centrul oraşului sau stau pur şi simplu acasă. Variantele de relaxare diferă în funcţie de posibilităţile financiare ale părinţilor. Arădenii încă ocoliţi de criză nu se zgârcesc să-şi recompenseze copiii pentru un semestru de lucru cu vacanţe la munte.

„Pentru cinci zile la o pensiune din staţiunea Arieşeni, cu trei mese incluse am plătit 500 de lei. Cred că micuţul meu merită această excursie pentru că a încheiat semestrul cu media 9.00. Nu cred că e o sumă exorbitantă”, a explicat Sorin Costea, tatăl unui băieţel de clasa a III-a.

La bunici sau în faţa televizorului


La celălalt capăt al topului vacanţelor este răsfăţul de acasă, care se rezumă la un program simplu: desene animate, suc şi prăjituri pregătite cu multă dragoste. „Nu o să merg nicăieri, că e foarte frig afară. În această vacanţă poate o să mă ducă mami până la bunici, în comuna Secusigiu, dacă nu, o să stau toată ziua în pat şi o să mă uit la televizor. Teme multe nu am, aşa că o să profit din plin de vacanţă”, a recunoscut Mihăiţă Blidar, elev în clasa a V-a.
Majoritatea părinţilor spun că o vacanţă acasă nu presupune o cheltuială prea mare şi e cea mai bună variantă. Tot în aceste zile, patinoarul din Arad, sălile de teatru, pieţele de animale sau locurile de joacă din marile complexe comerciale vor fi luate cu asalt de către micuţii ai căror părinţi nu au suficienţi bani să-i trimită într-o adevărată vacanţă. „Vom merge la patinoar, cel mai probabil. La teatru am înţeles că vor fi piese drăguţe, dar în rest vom sta cu micuţii acasă şi ne vom juca împreună”, a spus Ştefan Filipaş, tatăl a doi copii.

„Cei doi copii ai mei vor petrece vacanţa dintre semestre, acasă, alături de noi“.
Ştefan Filipaş, arădean

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite