Arad: VIDEO / Terasele cu vapori de apă refugiul perfect într-o zi caniculară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: VIDEO / Terasele cu vapori de apă refugiul perfect într-o zi caniculară
Arad: VIDEO / Terasele cu vapori de apă refugiul perfect într-o zi caniculară

Zeci de arădeni  îşi servesc sucul sau cafeaua numai ca să fie “plouaţi” când afară se soare.

Arădenii toropiţi de căldură dau buzna la terasele cu instalaţii de climatizare prin aburi, care scad temperatura ambiantă cu peste zece grade.

La orele după-amiezii, când temperatura depăşeşte 35 de garde Celsius la umbră, iar vântul fierbinte transformă oraşul într-un deşert, terasele cu vapori de apă sunt pline de clienţi. Motivul este unul simplu: sistemul de climatizare, pe bază de vapori de apă le oferă răcoarea mult dorită. Mai multe orificii încorporate într-un tub, îi stropesc tot la 10 secunde pe arădenii încinşi de căldura toridă de afară. Pentru ca să ofere confort total, terasele sunt împrejmuite de perdele de vapori fini de apă rece. Sistemul de climatizare prin umidificare scade temperatura din interiorul terasei cu mai bine de zece grade.

“Plouă” din zece în zece secunde

La fiecare 10 secunde, jeturile de aburi cufundă terasa într-o ceaţă uşor umedă şi binefăcătoare. În cazul în care afară este foarte cald, stropitoarea funcţionează non-stop. Clienţii sunt atraşi de răcoarea dată de sistemul ecologic, motiv pentru care cheltuielile cu instalaţia sunt foarte rentabile, mărturiseşte chiar unul dintre cei care au montat o astfel de instalaţie.
“Aburii reci ne dau frisoane mai ales după câteva minute de plimbare. Cum suntem încinşi de soare, venim aici să ne refugiem de căldură. La început ne-am ferit de aburi, crezând că e vorba de fum sau ceva soluţie pentru gândaci şi muşte. Patronii au avut o idee genială cu acest gen de instalaţie”, a declarat Cosmin Voicu din Arad.
La rândul său, Mirela Popa, studentă la Medicină a susţinut că acest gen de terase sunt foarte benefice pentru sănătate. “Pentru cine este obligat să iasă în oraş cu treburi la orele prânzului într-o zi toridă, aceste terase sunt un refugiu excelent”, a precizat Mirela Popa.

Răcoritoarele, în topul vânzărilor

Patronii teraselor s-au mai pregătit pentru zilele caniculare şi cu oferte de răcoritoare dintre cele mai diverse şi căutate la temperaturi mari. Astfel, limonadele şi fresh-urile sunt cele mai cerute. De asemenea, cafeaua a fost înlocuită cu frappe, care se prepară fie cu îngheţată, fie cu gheaţă, în funcţie de terasa la care este servită.

Sistemul de climatizare prin evaporare funcţionează formând o perdea de aer rece în jurul locaţiei şi este sută la sută ecologic. Sistemul are la bază o pompă de înaltă tensiune. Mecanismul impinge până la 65 de bari iar duzele prin care ies vaporii de apă au nişte orificii extrem de mici şi de fine, astfel încât în urma stropirii să crească umiditatea şi în acelaşi timp să scadă temperatura.

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/ANUL 2009/august/terasa Divino-0.flv width=400 height=300 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite