Arad: VIDEO Taximetristul bătut măr de poliţiştii comunitari cere dreptate (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florin Patcău este de profesie taximetrist însă în ultimele trei luni a încetat activitatea la firma la care lucra, urmând să-şi deschidă el propria firmă de taximetrie.

Acesta a rememorat  ziua incidentului pe care spune că nu o va uita niciodată. Florin se afla împreună cu prietena lui şi alte trei cunoştinţe în parcarea restaurantului Orizont din cartierul Grădişte.


„Era ora 09.00 dimineaţa. La volan se afla prietena mea, iar eu am stat în dreapta. Nu am fost în timpul serviciului şi nici nu eram cu maşina de taxi. Am parcat regulamentar fără să stânjenim pe cineva, când la un moment dat un domn s-a îndreptat spre mine şi mi-a spus să mut maşina deoarece staţionez pe trecerea de pietoni. Eu i-am spus că nu sunt parcat neregulamentar şi că nu înţeleg ce vrea de la noi. El mi-a cerut să mă legitimez, fără însă să-mi spună cu cine am de-a face. I-am înmânat actele după care l-am rugat respectuos să se legitimeze şi el. A refuzat categoric. La faţa locului au mai ajuns încă două persoane, îmbracte în uniforma poliţiştilor comunitari”, îşi aduce aminte bărbatul.

După câteva minute de ceartă, cei trei poliţişti comunitari l-au încătuşat pe Florin şi l-au dus la sediu.

Aici bărbatul povesteştecă a trecut prin clipe de gorază.

 „M-au băgat într-o cameră unde am încasat o bătaie soră cu moartea. M-au lovit cu bastoanele, pumnii şi picioarele. Am avut tăieturi pe tot coprul, ba mai mult în picior mi s-a făcut o gaură. După ce au încetat să mă bată mi-au spus că sunt liber să plec”, a adăugat Florin Patcău.

Bărbatul a spus că s-a dus singur la poliţie să depună o plângere însă nimeni nu l-a băgat în seamă.

În aceeaşi zi, victima şi-a contactat avocatul, care a încercat timp de două săptămâni să afle numele agresorilor, conducerea Poliţiei Comunitare refuzând să dea vreo declaraţie.

„Abia în data de 29 iunie am reuşit să depunem plângerea la poliţie. Nu ştiam numele agresorilor. Nimeni nu vroia să vorbească. Din acel moment a început urmărirea penală asupra celor doi poliţişti comunitari, iar în vineri seara ne-am putut bucura de prima victorie. Vinovaţii sunt după gratii”, a declarat avocatul victimei.

Potrivit avocatului, cei doi vinovaţi, Cristian Ulucaru şi Adrian Lupu au recunoscut în cele din urmă că sunt vinovaţi de cele întâmplate, declaraţiile lor fiind identice cu cele ale părţii vătămate.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite