Arad: VIDEO Arădenii au mers pe picioroange moderne alături de Ştefan Cojocnean (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: VIDEO Arădenii au mers pe picioroange moderne alături de Ştefan Cojocnean  (GALERIE FOTO)
Arad: VIDEO Arădenii au mers pe picioroange moderne alături de Ştefan Cojocnean (GALERIE FOTO)

Ştefan Cojocnean a lansat în Parcul Mihai Eminescu acţiunea sportivă "Promovarea mişcării şi iniţierea folosirii picioroangelor moderne în rândul tinerilor arădeni".

Timişoreanul s-a bucurat de prezenţa a 40 de arădeni, dornici să facă mişcare într-un mod inedit. Cel mai tânăr participant la acţiune a fost un băiat de 6 ani, iar cel mai vârstnic un bărbat de 40 de ani.

"Am început să practic acest sport, powerisers, din deschiderea mea spre tot ce este nou şi în care fiinţa mea se regăseşte şi de a stabili noi performanţe în acest domeniu. Doresc să inspir cât mai mulţi tineri spre practicarea acestui nou sport", a declarat Ştefan Cojocnean.

Sportivul a susţinut că va iniţia o competiţie de mers pe picioroange între Arad şi Timişoara, competiţie prin care doreşte să angreneze cât mai mulţi participanţi pentru a intra în Cartea Recordurilor.

Oraşul în care se vor aduna primii o sută de participanţi la mersul pe picioroanege va forma o echipă pentru un record.

„Voi antrena arădenii sau timişorenii pentru a participa la o alergare scurtă”, a declarat  Ştefan Cojocnean.

Antrenamentele sunt  gratuite, doar că cei care vor merge mai departe pentru a participa la alergarea pentru Cartea Recordurilor trebuie să îşi achiziţioneze singuri picioroangele, care costă 700 de lei.

Ştefan Cojocnean a mai susţinut că picioroangele sunt foarte bune din punct de vedere medical, deoarece întăresc oasele şi ligamentele şi  fiecare fibră musculară este pusă în mişcare.

Powerisers (picioroangele moderne), au fost inventatate de Alexander Bock în 1999, în Germania.

În Romania, sportul abia a fost introdus, iar numărul practicanţilor este de câteva zeci de persoane.

Ştefan Cojocnean are 38 de ani, este născut în Timişoara şi practică sportul de la 4 ani.

Printre sporturile practicate se numără atletismul, gimnastica, luptele libere, kick-boxing full-contact şi boxul tailandez.

El este instructor sportiv, specialitatea kick-box full-contact şi box tailandez şi student în anul II la Facultatea de Educaţie Fizică din Timişoara.

Ştefan Cojocnean a stabilit, anul acesta, două noi recorduri mondiale la Dachau în Germania. A parcurs distanţa de 100 metri în 21 de secunde şi 38 de sutimi, sărind în acelaşi timp de 26 de ori coarda, iar cel de-al doilea record a mers pe picioroange două mile.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite