VIDEO Captură record de ţigări. Peste 700.000 de cartuşe confiscate la Arad.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 15 milioane de ţigări au fost confiscate de la o firmă din Zona Liberă Arad. Conform poliţiştilor, cele 730.000 de pachete, în valoare de peste 100.000 de euro provin de la duty-freeurile din vămile Moraviţa şi Halmeu, cărora le-au fost revocate autorizaţiile de funcţionare.

Acţiunea care a dus la captura impresionantă, a fost organizată de ofiţerii Serviciului de Investigare Fraude, lucrători ai Gărzii Financiare şi ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Arad, care au constatat că în perioada 6 – 9 aprilie 2011, în depozitele uneia dintre societăţile verificate, care funcţionează în Zona Liberă Arad, a intrat o mare cantitate de ţigarete netimbrate, transferată de la punctele de lucru din Moraviţa şi din Halmeu.

„Societatea respectivă înregistrează obligaţii de plată către bugetul general consolidat al statului constând în accize, taxă pe valoare adăugată, impozit pe profit în valoare totală de peste 3,6 milioane de lei. Întreaga cantitate de ţigarete transferată de la magazinele cu regim duty-free la depozitul din Arad, respectiv 14.637.540 ţigarete, a fost sechestrată în baza procesului verbal de aplicare a sechestrului asigurător pentru bunuri”, a spus Camelia Tuduce, purtătorul de cuvânt al IPJ Arad.

Administratorul societăţii a fost amendat cu 2.000 de lei.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite