VIDEO Bolnavii incurabili sunt umiliţi în spitale. Doctorii îi trimit la privaţi dacă nu vor să stea la cozi.

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zeci de bolnavi incurabili sunt nevoiţi să stea ore în şir la coadă
Zeci de bolnavi incurabili sunt nevoiţi să stea ore în şir la coadă

Problema cu care se confruntă bolnavii incurabili din judeţ şi-a găsit rezolvarea din punctul de vedere a conducerii Judeţeanului. Aceştia sunt trimişi să apeleze şi la cabinetele private pentru a scăpa de cozile care se formează în faţa cabinetului.

Timpul petrecut la coadă în faţa cabinetului de expertiză medicală din Spitalul Judeţean ar putea fi redus considerabil dacă pacienţii ar apela şi la cabinetele private din Arad. Cel puţin aceasta este soluţia pe care conducerea spitalului a găsit-o momentan. „Situaţia e neplăcută pentru pacienţi. Oamenii ar trebui să apeleze şi la cabinetele private din Arad, astfel timpul de aşteptare aici s-ar reduce coniderabil”, a declarat în această dimineaţă Bogdan Totolici, directorul Spitalului Judeţean Arad.

O altă soluţie găsită de către conducerea spitalului ar fi alocarea unui spaţiu mai mare. „Ar trebui alocat un spaţiu mai mare destinat cabinetului, dar în acelaşi timp ne confruntăm cu aceaşi problemă în privinţa spaţiilor şi la ORL, urologie sau oftalmologie de exemplu. De asemenea s-ar mai putea angaja un medic specialist, dar avem posturile blocate", a mai spus Totolici.

În acelaşi timp, situaţia a rămas neschimbată şi în această dimineaţă în faţa cabinetului de expertiză. „De la ora şase stau la coadă, aici pe targa pentru morţi. Eu am un picior amputat, îmi poate creşte la loc? Stau în picioare pentru că nici măcar nu am dreptul la un însoţitor. Aş vrea să vină ministrul sănătăţii să stea şi el la coadă”, spune Nicolae Cotuna, pacient.

Zeci de bolnavi incurabili din judeţul Arad sunt nevoiţi să stea ore în şir la coadă pentru expertiza medicală anuală. Unii sunt veniţi de la peste o sută de kilometri şi nu au siguranţa că apucă să fie consultaţi în aceiaşi zi. Cabinetul de expertiză medicală din incinta Spitalului Judeţean din Arad funcţionează de ani de zile în condiţii improprii. „S-a desfiinţat cabinetul din Ineu şi de aceea e atât de multă lume. Facem ce putem. Ştim şi  noi că sunt condiţii proaste, dar nu e vina noastră”, a declarat Mirela Purlea, medic specialist.

Până când autorităţile verifică toate dosarele pensionarilor pe caz de boală, bolnavii sunt nevoiţi să stea la cozi. “Încercăm să găsim un spaţiu adecvat. Cabinetul din Ineu nu se va  mai deschide. Acum sunt verificări încrucişate cu pensiile de boală, dar situaţia se va reglementa”, a spus Mihaela Vasil, director Casa de Pensii din Arad .

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite