Arad: Unsprezece tentative de trecere ilegală a graniței dejucate de Poliția de Frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Unsprezece tentative de trecere ilegală a graniței dejucate de Poliția de Frontieră
Arad: Unsprezece tentative de trecere ilegală a graniței dejucate de Poliția de Frontieră

Nu mai puțin de 11 cetățeni au încercat în acest sfârșit de săptămână să treacă ilegal frontiera de stat în județul Arad.

Astfel, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac s-a prezentat pentru a ieşi din ţară cetăţeanul turc Dursun U., în vârstă de 31 ani, conducând un automărfar înmatriculat în Turcia, care se deplasa pe ruta Turcia – Germania. La control, poliţiştii de frontieră au descoperit o persoană de sex masculin, ascunsă sub podeaua semiremorcii, care încerca astfel să evite controlul de frontieră.

Din verificări, a rezultat că cel în cauză este cetăţean din Turcia Han D., în vârstă de 30 ani, care a declarat că a recurs la această metodă, deoarece nu poseda viză pentru Spaţiul Schengen, şi că s-a urcat sub automarfar într-o parcare, profitând de absenţa şoferului.


La aceeași vamă, în decurs de 48 de ore  s-au prezentat  pe sensul de ieşire din ţară cinci persoane de sex masculin care s-au legitimat la controlul de frontieră cu documente de identitate italiene şi bulgăreşti care s-au dovedit false.


Din declaraţiile celor cinci a rezultat că aceştia sunt cetăţeni din India, Turcia şi Egipt cu vârste cuprinse între 17 şi 34 ani. Cei cinci au mai susținut că documentele de identitate pe care le-au prezentat la ieşirea din România le-au obţinut de la persoane necunoscute, contra unor sume cuprinse între 200 şi 2500 euro. Bărbaţii doreau să ajungă în Spania, respectiv Germania.


Și la vama Turnu, s-au prezentat pe sensul de ieşire din ţară o persoană de sex feminin şi o persoană de sex masculin care s-au legitimat la controlul de frontieră cu cărţii de identitate româneşti, false. Cei doi cetățeni moldoveni, Sergiu S., în vârstă de 36 ani şi Galina B., în vârstă de 34 ani, au susținut că documentele de identitate prezentate le-au cumpărat cu 100 euro fiecare şi au recurs la această metodă deoarece intenţionau să ajungă în Italia.


La Vărşand poliţiştii de frontieră împreună cu autorităţile maghiare au reţinut în cooperare un cetăţean român care încerca să iasă ilegal din ţară pe la zona verde. Acesta a declarat că a recurs la această metodă deoarece şi-a uitat acasă documentul de trecere a frontierei.


Și la Curtici, polițiștii de frontieră au descoperit două persoane din Pakistan care intenţionau să iasă ilegal din ţară. Aceştia călătoreau cu trenul internaţional Rapid „Mureş”, care circulă pe relaţia Tg. Mureş – Budapesta.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite