Arad: Şapte profesori absolvenţi ai Universităţii Spiru Haret nu au primit note la titularizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şapte dintre profesorii care au susţinut examenul de titularizare s-au trezit fără note deoarece au absolvit o facultate neacreditată a Universităţii Spriru Haret.

CITIŢI ŞI:

A absolvit de zece ori „Spiru Haret“

Hunedoara: După scandalul de la titularizare plouă cu plângeri penale

Bucureşti: 40.000 de absolvenţi de la Spiru Haret au primit diplome ilegale




Iniţial, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad au anunţat că toţi absolvenţii acestei universităţi au susţinut examenul de titularizare.

Comisia de Mobilitate care s-a ocupat de organizarea examenului de titularizare în acest an a decis ca absolvenţii Universităţii „Spiru Haret“ să nu fie eliminaţi din acest examen. Adeverinţele şi copiile diplomelor de licenţă ale acestora au fost trimise la Minister pentru a se concluziona dacă facultăţile pe care le-au urmat au fost acreditate sau nu.

La concurs s-au înscris 21 de candidaţi, toţi  absolvenţi ai Universităţii „Spiru Haret” din  Bucureşti.

"Din cei prezenţi, la 7 candidaţi nu li s-au  publicat notele obţinute la examen deoarece, în urma verificării dosarelor, s-a constatat că forma de învăţământ absolvită nu se regăseşte în Anexa 1 a Adresei nr. 37559 din 04.07.2009, eliberată de M.E.C.I", a declarat Mirela Aldescu, inspector şcolar general adjunct.

La concursul pentru ocuparea celor 260 de posturi titularizabile din învăţământul preuniversitar arădean, din data de 15 iulie 2009, s-au înscris 1755 de candidaţi, la 67 de discipline.

La examen s-au prezentat 1395 de candidaţi, dintre care 91 s-au retras iar trei au fost eliminaţi.

Dascălii au obţinut 477 note peste 7, 529 note între 5 şi 7 şi 288 note sub 5.

Sâmbătă şi duminică se depun contestaţiile la centrele de examen (Colegiul Naţional „Elena Ghiba Birta” Arad şi Grup Şcolar „Iuliu Maniu” Arad ), iar în data de 21 iulie 2009 se vor afişa rezultatele finale, în urma contestaţiilor.

Candidaţii   care au obţinut cel puţin nota 7 şi care au candidat la discipline la care există posturi vacante/titularizabile pot ocupa cu statut de cadru didactic titular posturile  didactice/catedrele vacante titularizabile, în ordinea descrescătoare a notelor. Repartizarea se face în şedinţă publică în perioada 22-23 iulie 2009.

Tot în şedinţă publică, se va face repartizarea candidaţilor care au solicitat detaşare la cerere, în data de 25 iulie 2009.

Pentru ocuparea posturilor didactice de către cadrele didactice care beneficiază de continuitate pentru suplinire şi pentru repartizarea candidaţilor prin suplinire se va  organiza o altă şedinţă publică, în perioada 27-29 iulie 2009.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite