Uniunea Profesională a Administratorilor Arad scuteşte administratorii de cheltuiala cu semnătura electronică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uniunea Profesională a Administratorilor Arad deţine certificatul calificat de semnătură electronică emis de CertSIGN şi oferă administratorilor de condominii posibilitatea de a notifica uniunea să transmită datele cerute de Autoritatea Naţională de Administrare Fiscală, în format electronic.

Astfel, asociaţiile de proprietari sunt scutite de o cheltuială de aproximativ 50 de euro, necesară pentru obţinerea certificatului de semnătură electronică, care este obligatoriu din luna august, odată cu depunerea declaraţiilor aferente lunii iulie, ultimul termen de depunere fiind data de 25 august.

Preşedintele Uniunii Profesionale a Administratorilor, Ladislau Heveşi, a anunţat că, certificatul calificat de semnătură electronică a fost obţinut conform prevederilor legale.

„Cu acest certificat, U.P.A. are dreptul de a semna declaraţiile fiscale şi pentru alţi contribuabili, respectiv asociaţii de proprietari. În acest sens, preşedinţii asociaţiilor de proprietari vor semna un document de împuternicire autentificat de notarul public, din care rezultă dreptul titularului certificatului calificat de a semna declaraţiile fiscale pentru asociaţie. Rugăm asociaţiile de proprietari care nu posedă tehnică de calcul şi certificat calificat, care este obligatoriu din această lună, să se adreseze uniunii noastre, zilnic, între orele 8.30 - 15.30, Uniunea prestând acest serviciu pentru asociaţii”, spune Ladislau Heveşi.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite