Unitatea Medicală Ghioroc se va transforma în Compartiment de Îngrijiri Paliative

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mulţi dintre medicii rezidenţii vor să ajungă în străinătate
Mulţi dintre medicii rezidenţii vor să ajungă în străinătate

Unitatea de Asistenţă Medico-Socială Ghioroc va fi desfiinţată pentru a fi transformată în Compartiment de Îngrijiri Paliative în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Consiliul Judeţean a convenit cu conducerea Spitalului Judeţean la înfiinţarea unui nou compartiment care să asigure acces egal la serviciile medicale de bază. „Pentru asigurarea accesului egal al cetăţenilor la îngrijirile sanitare de bază, precum şi la cele specifice  în cazul pacienţilor aflaţi în faze postoperatorii sau terminale ale bolii se pro¬pune înfiinţarea unui Compartiment de Îngrijiri Paliative în cadrul structurii organizatorice a spitalului, prin redistribuirea unui număr de 22 de paturi din cadrul secţiilor şi compartimentelor existente“, spun reprezentanţii Consiliului Judeţean.


Baza materială a Unităţii de Asistenţă Medico-Socială Ghioroc îşi va menţine destinaţia de unitate sanitară, urmând ca imobilele aflate să fie administrate de Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Beneficiarii unităţii de asistenţă urmează să fie transferaţi. Astfel, opt beneficiari vor fi instituţionalizaţi  în centre de îngrijire  şi asistenţă pentru persoane cu handicap din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad, 15 beneficiari vor fi externaţi şi redaţi familiei, iar alţi opt vor fi internaţi în celelalte patru unităţi de asistentă medico- sociale din judeţ.


Deşi unitatea este desfiinţată, nu se fac disponibilizări. Cei 27 de angajaţi ai unităţii, la care se adaugă o persoană cu jumătate de normă vor fi preluaţi în noul Compartiment de Îngrijiri Paliative, înfiinţat în structura organizatorică cu paturi a Spitalului Judeţean. Centrul de Îngrijiri Paliative va funcţiona în structura spitalului începând din luna ianuarie a anului viitor.


Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite