Ungurii patrulează prin oraş și îi legitimează pe arădeni după modelul din țara lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În acest weekend, arădenii riscă să fie opriți și legitimați de către polițiștii unguri, care poposesc în orașul nostrum în vederea menținerii siguranței și ordinii publice.

Poliţiştii unguri fac front comun în acest week-end cu cei arădeni. După ce s-au deplasat în Ungaria unde au patrulat în cadrul unei echipe comune axată pe ordine publică, acum e rândul ungurilor să vină la noi, iar evenimentul principal la care participă este menţinerea siguranţei şi ordinii publice de Zilele Aradului.

„Membrii străini ai patrulei comune au dreptul să oprească şi să legitimeze cetăţenii, dar nu au voie să aplice sancţiuni”, a declarat Alexandru Tanco, inspector-şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Arad.

Conform şefului biroului de Ordine Publică al municipiului, Teofil Parasca, patrula mixtă participă la menţinerea ordinii publice pe centru şi pe ştrand astăzi şi mâine.

Patrulele maghiarilor au loc în cadrul unui parteneriat tranfrontalier între Arad și județul Bekes.

De luni în schimb, timp de o săptămână, şoferii care tranzitează DN 7, Arad-Nădlac vor avea parte de o dublă surpriză. Vor fi traşi pe dreapta atât de poliţiştii români, cât şi de unguri.

Poliţişti din judeţele Bekes şi Csongrad- Ungaria, şi cei arădeni vor lucra în patrule commune şi vor monitotiza traficul, prin folosirea unui număr mare de aparate radar pe un  anumit segment de drum.

Aceştia spun că în această perioadă, traficul creşte în zona frontierelor şi mulţi şoferi apasă puternic pe pedala de acceleraţie.

„Activitatea se înscrie în seria acţiunilor comune pe linie de poliţie rutieră, realizate cu echipaje mixte româno-maghiare, reprezentând un exerciţiu practic anticipativ al modalităţilor de lucru viitoare în zona de frontieră internă, după aderarea României la spaţiul Schengen”, a spus Ovidiu Liber, purtător de cuvânt al IPJ Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite