Ungurii ne cer mai puţine paturi în cele trei spitale unificate şi medici mai tineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După aproape patru luni de verificări la sânge în cele trei spitale din oraş, Matern, Juţean şi Municipal, firma ungurească de consultanţă au ajuns la o concluzie care le dă peste bot managerilor de la cârma lor: cele trei au funcţionat în mod dezastruos.

Controalele care au avut loc de la jumătatea lui februarie, până pe 3 mai, au verificat atât managementul unităţilor medicale, cât şi competenţa medicilor. Ungurii au atras atenţia şi asupra faptului că noul spital judeţean, abia întruneşte condiţiile de a fi clasificat ca spital cu gradul III de competenţă.

„Noi întrunim acum condiţiile unui spital cu gradul III de competenţă. Prin asumare însă, ne dorim unul cu gradul II, ceea ce va însemna un buget mai mare. Dacă se va dori obţinerea nivelului II de competenţă, atunci va trebui depusă o muncă asiduă din partea medicilor”, a spus Nicolae Ioţcu, preşedintele CJA.

Pentru ca noul spital să funcţioneze în condiţii optime, ar fi nevoie de peste două milioane de euro pentru investiţii şi circa şase milioane de euro pentru aparatură medicală. Mai mult de atât, firma care a făcut verificările a propus reducerea posturilor de medici de la 222 la 218, a numărului de asistenţi cu zece, infirmieri de la 264 la 246 şi 120 de posturi al personalului non-medical cu 120 de persoane. Se are în vedere ca noul spital să aibă cu 107 paturi mai puţine decât în prezent.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite