Arad: Ungurii au reparat ireproşabil străzile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Ungurii au reparat ireproşabil străzile
Arad: Ungurii au reparat ireproşabil străzile

Locuitorii se declară foarte mulţumiţi de modul de lucru al ungurilor şi mai ales de calitatea lucrărilor.

„A fost lucrarea de infrastructură fără nici o reclamaţie din partea locuitorilor de aici. Constructorul a lucrat frumos şi curat”, a declarat primarul Gheorghe Falcă, la recepţia lucrărilor din Subcetate. Muncitorii veniţi din Ungaria au început lucrul în primăvara anului trecut şi au încheiat asfaltările în luna mai a acestui an. „Şi asfaltul a fost adus din ţara vecină. Lucrarea a cuprins 13 străzi şi a costat 5.284 milioane lei, a adăugat edilul.

Mulţumiţi de colaborare

Datorită profesionalismului echipei maghiare şi a calităţii lucrării, administraţia locală şi-a exprimat dorinţa de a continua colaborarea cu firma din ţara vecină, care în prezent a trecut la reabilitarea unui lot de 14 străzi în cartierul Micălaca.
„Sperăm ca în Micălaca să terminăm în septembrie, a precizat Gheorghe Falcă. Acesta a mai spus că singurele nemulţumiri ale locuitorilor din zonă au fost legate de refuzul ungurilor de a mai închide ochii şi de a turna un strat de asfalt şi prin curţile oamenilor.

Amenzi pentru cei ce nu întreţin

Totodată, edilul i-a anunţat pe locuitorii din Subcetate că cei ce nu vor întreţine lucrările realizate în zonă vor fi amendaţi, chiar şi lunar. În Subcetate s-au făcut şi lucrări de amenajare a spaţiilor verzi din faţa caselor, iar Poliţia Comunitară va verifica întreţinerea acestora, în cazul abaterilor urmând să fie aplicate sancţiuni conform legii.


Reabilitarea  în cifre
Numărul de străzi cuprinse în proiectul de reabilitare a fost de 13. Lungimea străzilor refăcute este de aproape 5, 2 km iar suprafaţa carosabilului asfaltat  depăşeşte  29.000 de metri pătraţi. Suprafaţa trotuarelor refăcute este de 12 mii de metri pătraţi, în vreme ce accesele în curţi acoperă o suprafaţă de aproape 4000 de metri pătraţi.  S-au mai realizat 209 guri de scurgere şi s-au făcut racoduri pentru alte 885 de scurgeri.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite