Arad: Ungurii fac avere din dulciuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Ungurii fac avere din dulciuri
Arad: Ungurii fac avere din dulciuri

Dulciuri, cozonaci, miere, gem şi cacao, toate fac parte din bucătăria ungurească şi sunt atracţia târgului Agromalim.

Începând de la celebrul gulaş, o mâncare specific ungurească şi până la cozonacul „baiclu”, subţire şi cu multă nucă, toate sunt pe gustul arădenilor.

La târgul Agromalim care se desfăşoară în aceste zile la Expo Internaţional, peste 20 de firme din Ungaria au umplut standurile cu dulciuri, miere, gem şi cozonaci cu miros şi gust maghiar. „Venim la fiecare eveniment cu specific culinar organizat la Arad.

Oamenii din această zonă rămân plăcut impresionaţi de marfa noastră, aşa că ne încercăm norocul ori de câte ori se poate. Recunosc că ne merg vânzările mult mai bine în România. Asta poate şi pentru că maghiarii sunt deja obişnuiţi cu dulciurile noastre. În Arad, tot timpul vindem bine”, a spus în această dimineaţă Marika Sas, comerciantă.

Ungurii au oferte cărora clienţii nu le pot rezista


Standurile cu dulciuri sunt pline de arădeni. Aceştia nu pot trece indiferenţi pe lângă ciocolata frumos ambalată, halvaua cu gust unguresc şi colorată, sau pe lângă cozonacii gustoşi.

„Recunosc că mi-am cumpărat un cozonac şi nişte ciocolată albă. În total am dat 40 de lei. Nu mi se pare scump, pentru că sunt foarte bune. Nu o dată am plceat până la unguri să-mi fac cumpărăturile. Au preţuri bune, iar marfa este de calitate”, a mărturisit arădeanul Claudiu Voinea.

Nici ofertele ungureşti nu sunt uşor de refuzat. La 500 de grame de bomboane caramel, arădenii primesc o tablă de ciocolată glazurată gratis. Totul ajunge la 15 lei. Pentru un borcan de miere, care costă 25 de lei, se primeşte un cozonac la jumate de preţ, adică cu 8 lei. Arădenii gurmanzi pot să-şi potolească poftele până mâine, căci târgul se va încheia abia duminică după masă.

Mierea îi îndulceşte pe arădeni

Producătorii maghiari îi întâmpină pe arădeni la raionul cu miere şi îi îndeamnă să se îndulcească înainte de a gusta „mâncăruri mai serioase”. Cui nu-i place însă mierea, e poftit mai departe la borcanele cu gem sau dulceaţă naturală.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite