Un tânăr arădean a salvat mai multe vieți. Familia a acceptat ca organele băiatului să fie donate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

După ce a intrat în moarte clinic în urma unui accident iar medicii s-au văzut neputincioși în manevrele de a-I salva viața, familia tânărului de numai 18 ani a fost deacord ca organele sale să fie prelevate pentru a ajuta alte persoane aflate în dificultate.

Un gest umanitar pe care tot ma multe persoane îl practică în ultima perioadă. Părinții îndurerați a unui tânăr de 18 ani au decis să-și dea acordul ca organele interne ale copilului lor să fie prelevate și transplantate altor oameni pentru care acest gest reprezintă ultima șansa la viață.

Tânărul în vârstă de 18 ani, din Arad, a fost implicat într-un accident rutier, în urma impactului fiind diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral. A fost operat de urgență, imediat după ce a fost adus la Județean, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru el, fiind ulterior declarat în moarte cerebrală.

“Pacientul a ajuns in Unitatea noastră cu un traumatism cranio-cerebral sever, în coma de gradul 4. Acesta a fost supus la două teste, duminică şi luni si pentru a se stabili daca mai există activitate cerebrală. Pentru că nu au fost rezultate, s-a cerut acordul familiei pentru prelevarea de organe. S-au prelevat ficatul şi rinichii dar şi tendoane şi piele”, a declarat asistent medical Dan Ilincariu, din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara.

Medicii de la Spitalul Județean Timișoara, alături de echipe din București, Cluj-Napoca și Târgu-Mureș, au realizat în noaptea trecută o intervenție de prelevare de organe. Familia donatorului și-a dat acordul ca, prin intermediul acestei operații și, ulterior, a unor transplanturi, câteva persoane să primească o șansă la viață.


Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite