UPDATE: Agentul de poliție turmentat se întorcea de la discoteca din Mândruloc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un polițist, care a urcat beat la volan, a pus în pericol viața a zeci de oameni. Mașina sa a acroșat, în această dimineață, un autocar cu 39 de pasageri. Șapte dintre ei, printre care și un copil de patru ani au fost răniți grav. 

Ora 7.30

Accidentul a avut loc în această dimineață, în jurul orei 5.00. Polițistul a ieșit de pe o stradă lăturalnică și a intrat pe contrasens. Ca să evite impactul direct, șoferul autocarului a tras de volan, a doborat un stâlp de tensiune, dar a reușit să opreasca mașina pe roți, în afara carosabilului. Printre pasageri  s-a instaurat panica.

“Am văzut cum a ieșit de pe o stradă lăturalnică și a venit pe contrasens și atunci am tras de volan. Am avut mare noroc pentru că putea să iasă carnagiu dacă ne răsturnam”, a spus Costel Dragomir șoferul auticarului.. 

image

Autocarul venea din Spania și mergea spre Bistrița Năsăud. Șapte dintre pasageri au fost răniți  iar patru dintre ei au ajuns la spital, cu răni ușoare. Șoferul care a provocat accidentul este polițist. Alcooltestul a arătat că agentul angajat la poliția Arad, avea o alcoolemie de 0,59 la mie în aerul expirat. “Un autorism a intrat pe contrasens. În urma accidentului au rezultat patru răniți ușor.

image

Autoturismul aparține unui polițist”, a relatat în această dimineață Emil Moțiu SPR Arad. Din cauza accidentului, circulația pe DN7 a fost blocată aproape o oră. Polițistul turmentat este cercetat acum de superiorii săi.

image

Ora 09.00

Polițistul care a provocat accidentul de la Cicir a fost adus la spital pentru ca medicii să-i recolteze probe de sânge

Ancheta în cazul accidentului din această dimineață este în atenția oamenilor legii, cu atât mai mult cu cât principalul vinovat de producerea tragediei este chiar un coleg de-a lor.

Potrivit anchetatorilor, polițistul turmentat riscă să fie demis din funcție. Acesta este angajat de aproape zece ani în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție. Până în prezent, agentul de poliție nu a mai fost implicat în astfel de incidente.

Azi dimineață însă, după ce a consumat mai multe pahare de  băuturi alcoolice, s-a urcat la volan și a provocat un cumplit accident rutier.

image

“Polițistul a fost adus la spital pentru a i se recolta probe de sânge. Ancheta este în plină desfășurare. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă să-și piardă locul de muncă”, a declarat Ovidiu Liber, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Arad.

Potrivit martorilor care au asistat la cumplita scenă de pe DN 7, polițistul ar fi încercat să fugă de la locul accidentului, tocmai de teamă că era băut. Agentul de poliție a încercat să nege că el s-ar fi aflat la volan în momentul producerii accidentului până în ultimul moment.

image

Ora 09.45

Şoferul autocarului şi un copil de patru ani au fost transportaţi la spital

Deşi cei viaţa celor 39 de pasageri ai autocarului implicat în această dimineaţă într-un accident a fost pusă în pericol de poliţistul turmentat, la Serviciul de Urgenţă s-a prezentat doar şoferul acestuia.

La faţa locului, ambulanţierii au oferit primul ajutor celor câţiva pasageri care au prezentat răni uşoare. Cu toate acestea, pasagerii au refuzat să se prezinte la spital.

„La urgenţe s-a prezentat în această dimineaţă doar o singură persoană. Din câte am înţeles este vorba despre şoferul autocarului care a suferit o contuzie toracică. Nu a fost reţinut, motiv pentru care acesta a plecat acasă”, a declarat în această dimineaţă, dr. Florentina Cartojan, medic primar în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Arad.

image

Pe de cealaltă parte, copilul de patru ani care a suferit leziuni uşoare a fost transportat la Chirurgie Infantilă.

„Copilul nu a prezentat leziuni majore, motiv pentru care acesta a şi fost externat. Tatăl acestuia a semnat pe propria răspundere că îl ia acasă”, a declarat dr. Zeno Moldovan, medic primar.

Ora 11.30

Agentul de poliție turmentat se întorcea de la discoteca din Mândruloc

Principalul vinovat de producerea accidentului, agent de poliție de 30 de ani se întorcea de la discotecă. Martorii care au asistat la cumplita scenă spun că polițistul care se afla în afara orelor de serviciu abia se ținea pe picioare.

“Polițistul este încadrat la secția de Poliție Nr. 2 al Municipiului Arad. Ancheta continuă, iar în funcție de rezultatul ei, se vor lua măsurile care se impun”, a declarat Emil Moțiu, agent de poliție la Serviciu Poliției Rutiere Arad.

Acesta a mai spus că polițistul vinovat avea o alcoolemie de 0,59 la mie în aerul expirat. De teamă, agentul de poliție a refuzat până în ultimul moment să recunoască că el s-a aflat la volan. Angajat de aproape cinci ani în cadrul Inspectoratului Județean, bărbatul riscă acum să-și piardă jobul.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite