Un poliţist a salvat viaţa unui copil de doi ani. El a fost trezit de plânsetele micuţului.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un poliţist arădean, în vârstă de 32 de ani, care lucrează la Secţia nr. 2 de poliţie din cadrul IPJ Arad, a salvat viaţa unui copil de doi ani. Poliţistul a auzit în miez de noapte, în blocul unde locuieşte, plânsetele puternice ale unui  copil, iar a doua zi a luat măsuri.

Poliţistul Raul Swopovscki a auzit plânsete şi a ieşit pe casa scărilor. El a  văzut cum o vecină, de la etajul patru al blocului îşi plimba  copilul în vârstă de doi ani, care plângea continuu.

Deşi agentul şi-a întrebat vecina ce s-a întâmplat, bănuind că, micuţul probabil este bolnav, mama a spus că nu este nici o problemă. Cu toate acestea, în cursul dimineţii, poliţistul şi-a anunţat colegii şi reprezentanţii Direcţiei Generale pentru Protecţia Copilului Arad, împreună cu care au găsit copilul în vârstă de 2 ani, în stare gravă, cu febră mare.

Reprezentanţii Poliţiei spun că a fost sesizată şi Ambulanţa, iar medicii au decis internarea în regim de urgenţă a copilului.

În continuare, poliţiştii, continuă cercetările, şi în funcţie de ancheta socială pe care o vor face reprezentanţii Direcţiei Generale Pentru Protecţia Copilului,  se vor lua măsurilor legale pentru ca micuţul să poată beneficia de condiţii normale de îngrijire.

„Mai presus de toate este însă gestul poliţistului, care a avut o atitudine şi spirit civic fără de care, aşa după cum afirmau cadrele medicale, copilul în vârstă de doi ani, poate astăzi nu ar mai fi fost. Conducerea IPJ Arad a luat act de conduita agentului principal  de poliţie Raul Swopovscki şi doreşte ca gestul tânărului poliţist să fie un exemplu pentru toţi ceilalţi colegi ai săi, care şi prin asemenea fapte demonstrează că fac parte din comunitate şi se află în slujba acesteia”, spune agent principal Camelia Tuduce, purtător de cuvânt al Poliţiei Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite