Un grup de speologi arădeni au plecat spre Albania. Explorarea va avea loc într-o zonă extrem de sălbatică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opt speologi arădeni au pornit spre Albania, unde vor participa la o expediţie speologică de talie internaţională. Cei care au plecat au vârste cuprinse între 19 şi 50 de ani şi sunt singurii din ţară, care şi-au făcut curaj să descopere necunoscutul.

Cei opt sunt membri ai Asociaţiei Speologice Speowest Arad. Mihai Besesek, care este şi preşedintele organizaţiei spune că vor merge în peşteri pe unde nu a mai călcat picior de om.

Acesta a ţinut să precizeze că Expediţia Maja Arapit 2011 este organizată în arealul Alpilor Albanezi din munţii Dinarici, din Districtul Shkoder, Albania, la graniţa cu Kosovo, într-o zonă izolată, extrem de sălbatică.

„În zonă sunt vârfuri calcaroase ce ajung până la 2.700 metri altitudine cu pereţi verticali ce depăşesc 1.000 metri. Obiectivele expediţiei sunt continuarea explorărilor speologice în regiune, în mod special în Peştera Maja Arapit, o peşteră extrem de dificilă din cauza dificultăţii crescute a pasajelor subterane. Acestea presupun escaladarea a peste 300 metri diferenţă de nivel pe o lungime  de mai mulţi kilometri prin spaţii înguste, puţuri şi galerii. Vrem să descoperim noi galerii şi noi peşteri”, spune Mihai Besesek.

Cap de ziar Adevarul Banat


Citeşte despre această expediţie, mâine dimineaţă, în Adevărul de Banat

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite