Un copil a fost înghiţit de apele Mureşului tocmai cu două zile înainte de ziua sa de naştere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colega băiatului înghiţit de Mureş
Colega băiatului înghiţit de Mureş

Cu numai două zile înainte de a împlini vârsta de 14 ani, un copil din oraşul Lipova, a fost înghiţit de apele Mureşului. De atunci, familia, rudele,vecinii şi pompierii se chinuie să îi găsească trupul neînsufleţit, însă căutările sunt zadarnice.

Tragedia s-a petrecut ieri, în oraşul Lipova. Un copil de 13 ani a fost înghiţit de apele Mureşului, asta spre disperarea celor doi colegi de clasă, care l-au însoţit la scăldat. Băiatul a fost tras de curenţi într-o zonă unde Mureşul poate atinge şi opt metri adâncime. Deşi au strigat imediat după ajutor, iar vecini şi localnici le-au sărit imediat în ajutor, trupul lui Andrei nu a mai fost găsit. Au fost solicitaţi imediat şi pompierii, însă nu au reuşit să îl salveze.


„ Garda de Intervenţie Birchiş a intervenit cu şase subofiţeri şi barca pneumatică, pentru a căuta trupul unui tânăr de 14 ani, care s-a înecat în Mureş, pe raza localităţii Lipova. Timp de mai bine de trei ore s-au efectuat căutări pe aproape un kilometru, însă trupul tânărului nu a fost găsit. Căutările au fost reluate”, a declarat locotenent Sorina Ambruş, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.


În ajutor au sărit şi vecinii, care, cu o barcă pneumatică, cu un sonar de pescuit sau cu un binoclu, încercau să îl găsească pe Andrei. Fără nici o izbândă însă. La scurt timp de la dispariţia băiatului, au sosit pe malul apei şi părinţii disperaţi. Mama, sufocată de lacrimi şi cu sufletul întunecat de durere, îşi striga într-una copilul, în speranţa că se va întoarce înapoi. Pentru câteva minute, i s-a făcut rău şi a fost ajutată de rude şi prieteni. Deşi nu a mai avut nici o fărâmă de speranţă în a-l găsi viu pe Andrei, mama aştepta ca trupul băiatului ei să fie scos din apele Mureşului pentru a-l înmormânta creştineşte şi ca să îl mai vadă pentru ultima oară.


Andrei Poenaru era în clasa a VIII-a iar zilele acestea urma să participe la festivităţile de încheiere a anului şcolar şi să îşi ia rămas bun de la colegii şi profesorii din gimnaziu. Acum însă, ei au fost cei care au venit ieri pe malul Mureşului să îi spună „Adio” celui care le-a fost prieten şi coleg. Cu câte o floare în mână, copii au venit să asiste la căutările pompierilor, care încercau să găsească şi să scoată la suprafaţă trupul neînsufleţit al băiatului.
Cel mai probabil, căutările vor continua şi astăzi.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite