Un centru pentru orfanii ce au împlinit vârsta majoratului, va fi construit în cartierul Sânicolaul Mic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul ce urmează a fi construit va fi destina adolescenților care au împlinit 18 ani și au ieșit din sistemul de protecția a copilului. Aceștia vor beneficia de sprijin și se va încerca integrarea lor în comunitate.

40 de tineri care au fost părăsiți de cei care le-au dat viață și au trăit în sistemul de protecție a copilului vor primi sprijin și după ce vor împlini vârsta majoratului. Aceștia vor beneficia de un cămin ce urmează a fi construit în cartierul Sânicolaul Mic, pe strada Tarafului.
Guvernul a aprobat deja indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţie Centru social cu destinaţie multifuncţională în municipiul Arad, parte a Proiectului privind Incluziunea Socială, finanţat de BIRD.

Centrul va avea o suprafaţă de 460 metri pătraţi, va fi construit în regim P plus 1E şi va avea 40 de beneficiari. Durata de realizare a investiţiei este de 12 luni. Funcţiunile centrului vor fi dormitoare pentru maxim două persoane sau o familie, un grup sanitar cu duş, pentru maxim patru persoane, o bucătărie comună, spălătorie şi uscătorie pentru maxim 10 persoane, o cameră de zi comună pentru maxim 10 persoane, 1-2 cabinete pentru personalul de specialitate. Centrul va fi construit pe strada Tarafului pentru că în această zonă există toate reţelele necesare racordării utilităţilor (apă-canal, energie electrică şi termică, telecomunicaţii, salubritate).

Terenul pe care se va construi centrul va fi trecut în proprietatea privată a municipiului Arad şi va fi transmis în folosinţă gratuită către Direcţia de Dezvoltare şi Asistenţă Socială din Arad, care va administra viitoarea clădire.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite