Un bărbat este între viață și moarte după ce a băut otravă, crezând că este țuică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii sunt rezervați în privința stării de sănătate a pacientului internat la Municipal. Băutura ingerată a avut în compoziție o substanță periculoasă. A băut otravă, crezând că este țuică de casă. Este povestea tragică a unui bărbat din orașul arădean Curtici.

Bărbbatul de 44 de ani a ajuns în stare foarte gravă la spital după ce a băut câteva păhărele de pălincă. „Nu am putut stabili cu exactitate despre ce este vorba, decât că e o substanță extrem de toxică, care a cuprins în scurt timp tot corpul pacientului”, a declarat în această dimineață Viorel Pâtea, medicul care a preluat cazul bărbatului din Curtici.

Potrivit rudelor, pacientul a primit de la un vecin din Curtici o sticlă de țuică. A băut câteva pahare iar la scurt timp a început să se simtă rău. „Țuica a băut-o în cursul serii de marți. Chiar dacă s-a simțit rău, nu a chemat Ambulanța”, a continuat medicul Pâtea.

Stop respirator
Abia miercuri spre joi noaptea, bărbatul a ajuns în primă fază la Spitalul Clinic Județean, cu stop cardio-respirator. Cea care l-a găsit fără cunoștință a fost chiar fiica lui.

Pentru că avea nevoie de o ședință urgentă de dializă, cadrele medicale de la Spitalul Clinic Județean l-au trimis pe pacient la Spitalul Municipal. „Bolnavul a fost supus de urgență unei ședințe de dializă. Starea lui este însă foarte gravă. Nu putem să ne pronunțăm cu exactitate, dar pare a fi vorba de o moarte clinică. Nu știm sigur dacă își va mai reveni. Rudele au povestit că acesta s-a simțit amețit imediat după ce a înghițit pălinca”, a mai spus medicul Pâtea.

Rudele bolnavului sunt în stare de șoc și dau vina pe vecinul care a preparat pălinca. Bărbatul se află în prezent în aparate, pe secția de Reanimare a Spitalului Clinic Muncipal sub stricta supraveghere a medicilor.

Tot astăzi, pacientului i-au fost recoltate și probe de sânge pentru a se putea stabili cu exactitate de ce substanță este vorba și ce căuta ea de fapt în țuică.

„Pacientul a ajuns la noi în stare foarte gravă și a fost mutat pe secția de Reanimare. Colegii mei depun eforturi majore pentru a-i salva viața”, a declarat în această dimineață Teodora Olariu, managerul Spitalului Municipal.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite