Un bărbat din Republica Moldova a încercat să treacă froniera cu o viză spaniolă falsă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat, de 33 de ani din Republica Moldova a încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria folosindu-se de o viză turistică spaniolă falsă. Planul lui nu a putut fi dus la capăt, deoarece a fost prins de către poliţiştii de fronieră arădeni.

Astfel, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară o persoană de sex masculin care s-a legitimat la controlul de frontieră cu un paşaport moldovenesc în care avea aplicată viza românească valabilă şi o viză turistică spaniolă pentru intrări multiple.

„Viza turistică spaniolă pentru intrări multiple nu conţine elementele de identitate specifice actului original, fiind falsă. Din studiul paşaportului persoanei în cauză a rezultat că este cetăţean din Republica Moldova şi se numeşte  Andrei J., în vârstă de 33 ani”, spune agent principal de poliţie, Mihaela Leş, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Arad.

Bărbatul prins a declarat că documentul fals pe care l-a prezentat la frontieră l-a obţinut contra sumei de 100 euro de la o persoană necunoscută. El spune că a recurs la această metodă pentru că nu poseda viză pentru Spaţiul Schengen şi dorea să ajungă în Italia.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei celui în cauză şi cercetării acestuia sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi tentativă la trecerea ilegală a frontierei de stat.

La finalizarea cercetărilor va fi prezentat procurorului, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite