Un bărbat din Arad a fost reținut după ce a susținut că este lucrător DGA și a șantajat un lider de partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul spune că este nevinovat
Bărbatul spune că este nevinovat

Gabriela Tripon, preşedinta Partidului Socialist Român, Filiala Arad  susţine că a fost santajată de către un bărbat ce se dădea drept lucrător al Direcţiei Generale Anticorupţie.

Femeia primea amenințări telefonice de mai bine de o lună de zile din partea bărbatului necunoscut. Totul  pornea de la referendumul ce a fost organizat la sfârşitul lunii iulie pentru demiterea preşedintelui.

Bărbatul susținea că este lucrător al Direcţiei Generale Anticorupţie şi că are în lucru un dosar cu informaţii despre felul în care a fost implicată femeia în fraudarea unor buletine de vot. Acum acesta este reținut.

Totul a început în primele zile din luna august când bărbatul a făcut rost de numărul de telefon mobil al femeii şi a început cu ameninţările. Pretenţiile sale erau pe măsura aşa-ziselor dovezi pe care le avea individul. Aşadar acesta a cerut sume de bani dar şi favoruri sexuale. Acesta cerea între 10.000 şi 5.000 de euro.

Preşedinta Gabriel Tripon a încercat să-l calmeze pe acesta şi chiar a înregistrat mai multe convorbiri cu ajutorul telefonului mobil iar în momentul în care a decis că aceste amenintări trebuie să înceteze s-a adresat procurorilor. În scurt timp judecătorii au autorizat înregistrarea altor discuţii telefonice referitoare la acest şantaj iar pe baza acestor dovezi, suspectul a fost ridicat de acasă şi adus la audieri.

„Suspectul a fost audiat dar nu recunoaşte că ar fi comis aceste fapte. Urmează să fie prezentat ju­decătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj”, spune Codrin Gavra, procurorul care anchetează acest caz.
Procurorii susţin că un sprijin deosebit în finalizarea acestui dosar l-au primit din partea lucrătorilor Serviciului Român de Informaţii care au contribuit la prinderea bărbatului. Astfel oamenii legii au stabilit că suspectul, Adrian Fieraru este în vârstă 26 de ani şi că nu este lucrător DGA.

În plus el nu are nici o funcţie politică. În ceea ce-l priveşte pe tânărul acuzat de şantaj acesta susţine că:

„Am vorbit o singură dată cu doamna respectivă pe facebook în urmă cu câteva luni. Nu am nicio legătură cu acuzaţiile ce mi se aduc”.






Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite