Un artist arădean a cântat în cadrul ceremoniei funebre a lui Otto von Habsburg

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr artist arădean a cântat în cadrul ceremoniei funebre a lui Otto von Habsburg, fiul ultimului împărat al Imperiului Austro-Ungar, eveniment intens mediatizat şi cu o participare numeroasă atât a oficialităţilor cât şi a publicului larg.

Este vorba despre Bogdan Ilisie, artist liric în Corul Academic al Filarmonicii de Stat Arad. El este unul dintre cei care aleg să îşi petreacă timpul liber în acest fel, participând vara aceasta la Festivalul de Operă din Bavaria, în compania selectă a  corului şi orchestrei Munchener Symphoniker. Acesta ne mărutiseşte că a fost invitat să cânte Requiem-ul de Michael  Haydn în cadrul slujbei din catedrala „Theathiner Kirche“ din Munchen, pentru ceremonia funebră a lui Otto von Habsburg.

Bogdan Ilisie după participarea alături de alţi colegi de-ai săi din corul din Arad la ultimele ediţii ale Festivalului de operă de la Sankt  Margarethen, Austria este invitat să cânte în formaţia corală a Festivalului de operă din Landul Bavaria, în a cărui program se găsesc anul acesta spectacole cu operele „Aida“, Giuseppe Verdi şi „Don Giovanni“, W.A. Mozart.

Pe întreg parcursul festivalului sunt programate nu mai puţin de 25 de spectacole cu operele mai sus amintite. 

„Am rămas plăcut surprins de pasiunea pentru operă a publicului german, în fiecare seară cântând cu sala plină. Dar nici organizatorii nu se lasă mai prejos, totul este pregătit în amănunt, iar regia modernă schimbând total optica, face şi mai atractivă o operă atât de frumoasă cum este «Aida»”, spune arădean Bogdan Ilisie. După acest festival, artistul se va întoarce în ţară, unde va participa la Festivalul Internaţional de Muzică „George Enescu“.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite