Un ONG arădean vrea adoptarea bugetului local prin referendum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aradul ar putea avea buget adoptat prin referendum local
Aradul ar putea avea buget adoptat prin referendum local

Reprezentanții ARAD ID consideră că mai ales în vremuri de criză, arădenii ar trebui consultați în mod real cu privire la cheltuirea banilor lor. Tocmai de aceea, aceștia propun autorităților  adoptarea bugetului pe acest an prin referendum local.

Pentru a-și face cunoscută intenția, Dan Artimon, vicepreședinte al Arad ID a înaintat o scrisoare deschisă primarului Aradului, scrisoare în care solicită adoptarea bugetului pentru anul în curs prin referendum local.

”Considerăm că, în această perioadă de criză, bugetul municipiului Arad, aşa cum este afişat la transparenţă, nu trebuie să reprezinte o povară pentru contribuabilul arădean. De aceea, credem că majorarea cu 20% a taxelor şi impozitelor locale şi introducerea altora noi ar trebui supusă votului arădenilor”, a declarat Dan Artimon.

Acesta a mai explicat că în baza Legii nr.3/2000 , autoritățile locale pot iniția aprobarea bugetului local pe 2010 prin referendum.

”Considerăm că eventualele cheltuieli legate de organizarea referndumului sunt cel puţin la fel de justificate ca majorarea taxelor şi impozitelor locale şi credem că această consultare este nu este doar un exerciţiu democratic necesar ci şi o dovadă de respect pentru locuitorii Aradului şi problemele lor”, mai arată reprezentanții Arad ID în scrisoarea deschisă.



Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite