UVVG continuă activitatea intensă privind proiectele cu finanţare europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Universitatea de Vest Vasile Goldiș
Universitatea de Vest Vasile Goldiș

Unul dintre proiectele internaţionale în care Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” este partener intră într-o nouă etapă. Este vroba despre „Energie, Educaţie, Guvernare, Şcoli”.

Proiectul este finanţat din fondurile programului Intelligent Energy, în valoare de peste 950.000 Euro. „Creşterea rolului cheie al liceelor în implicarea actorilor interesaţi (elevi, familii, IMM-uri, autorităţi locale, alte şcoli) în procesul de îmbunătăţire a eficienţei energetice şi de informare a comunităţii locale”, a declarat Horaţiu Şoim, cordonator proiect din partea UVVG.

În cadrul acestui forum vor fi dezbatute teme importante pentru comunitate şi şcoală: Energie şi educaţie; Energie în şcoli şi cooperarea cu agenţii economici; Energia în şcoli şi sectorul de construcţii.

Unul din rezultatele importante ale proiectului este reprezentat de realizarea unor studii de fezabilitate, activitate coordonată la nivelul celor 26 de parteneri europeni de către UVVG.

“Aceste studii de fezabilitate, care vor fi în număr de peste 35 în cele 13 ţări partenere în proiect, vor constitui baza unor abordari viitoare şi a unor propuneri concrete de îmbunatăţire, care alaturi de bunele practici identificate şi diseminate vor putea aduce un suflu nou în acest domeniu de mare importanţă pentru întreaga comunitate – economisirea de energie”, a continuat Horaţiu Şoim.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite