UVVG Arad în vizită oficială la Bruxelles şi Gent

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rectorul Aurel Ardelean, sponsorul grupării ACU Arad
Rectorul Aurel Ardelean, sponsorul grupării ACU Arad

Profesorul universitar dr. Aurel Ardelean, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” a participat în aceste zile la o vizită oficială la Bruxelles şi Gent (Belgia). Delegaţia arădeană a avut o întâlnire cu reprezentanţi ai Ambasadei Române la Bruxelles, Universităţii din Gent şi cu deputatul Marc De Buck şi Lieven De Caluwe, viceprimar oraşului Gent. 

Discuţiile s-au axat pe o colaborare între cele două universităţi privind educaţia şi cercetarea în învăţământul universitar. “Universitatea din Gent promovează pluralismul, prin pregătirea mai multor studenţi din străinătate, iar printre specializările de mare căutare se află Facultatea de Medicină. În urma discuţiilor s-a convenit iniţierea unor activităţi de cooperare în domeniul şcolilor doctorale de medicină şi biologie, prin participarea cadrelor didactice şi a studenţilor de la Universitatea din Gent la şcolile de vară francofone, organizate de UVVG, unde invitat special este prof. emer. Jean Montreuil de la Universitatea de Ştiinţe Tehnologie din Lille (Franţa)”, a declarat Aurel Ardelean.


În domeniul farmaciei, vor avea loc colaborări pe disciplina de farmacologie şi fitoterapie pentru valorificarea substanţelor active din plante, prin organizarea unui work-shop, la Castelul Macea, împreună cu Universităţile din Lille şi Gent.

De asemenea, în cadrul schimburilor culturale, care vor avea loc în oraşul Gent, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” va propune participarea ansamblului universităţii „Coroniţa”.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite