Arad: UTA zâmbeşte iar. Vin banii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: UTA zâmbeşte iar. Vin banii!
Arad: UTA zâmbeşte iar. Vin banii!

UTA se poate gândi iar la fotbal, după atâtea luni de incertitudine! Gheorghe Falcă şi Aurel Ardelean au anunţat astăzi că autorităţile locale şi Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” au pus bazele unui parteneriat pentru susţinerea Bătrânei Doamne.

Pactul reuneşte Primăria Arad, Consiliul Local, Consiliul Judeţean şi Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”. Primele părţi oferă, aşa cum au anunţat, 350.000 de euro, pe lângă cheltuielile cu stadionul. Instituţia condusă de rectorul Ardelean vine cu 500.000 de euro.
Prima tranşă va fi virată la începutul săptămânii viitoare, pentru deblocarea urgentă a datoriilor către stat. Restul de 300.000 va fi eşalonat, în 10 rate lunare.
„E un nou argument în favoarea dimensiunii comunitare a Universităţii de Vest Vasile Goldiş”, a punctat Aurel Ardelean, precizând că banii nu provin din taxele studenţilor. „Primăria colaborează cu Universitatea încă de la înfiinţare. Am ţinut legătura cu cei de la UTA în privinţa acestui parteneriat, cei de la club ştiau că va fi bine. E interesul nostru ca echipa să aibă o imagine pozitivă”, a completat Gheorghe Falcă.
Trei persoane vor superviza modul în care UTA va utiliza banii. Din partea CLM l-a desemnat pe Ovidiu Moşneag, CJA urmează să aleagă, în timp ce din partea UVVG se va implica Mirela Dan, decan al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport.

Gio: „Avem perspective frumoase”
Giovanni Catanzariti, omul care a dus greul la UTA începând din martie, poate privi, în sfârşit, mai relaxat. „Ştiam că se lucrează la parteneriatul dintre Primărie, cele două Consilii şi Universitatea de Vest Vasile Goldiş, dar nu puteam să vorbesc despre asta. Am discutat cu primarul Falcă în fiecare zi, de ceva vreme şi sunt foarte bucuros că lucrurile se rezolvă, acum se vor deblca mai mulţi bani”, a spus Gio.

Ajung la un milion!
„Trăgând linie, cu banii promişi plus abonamente şi bilete, am putea ajunge la un buget de 1.000.000 de euro. Avem un lot tânăr şi frumos, vom alege până plecăm în cantonamenet, pentru că nu putem ţine 40 de oameni. Vom evolua. Am reuşit salvarea returul trecut, acum se compune un buget nou, trebuie să progresăm”, a conchis italianul din fruntea Bătrânei Doamne

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite