UPDATE FOTO Zeci de copii au asistat la intervențiile demonstrative ale pompierilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu ocazia Zilei Protecţiei Civile din România, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al judeţului Arad a organizat, azi, Ziua Porţilor Deschise, la sediul inspectoratului.

Evenimentul s-a bucurat de un real succes, iar copii de la şcolile din municipiu şi judeţ care au trecut pragul insituției, s-au bucurat de fiecare moment al programului. Vizitatorii au asistat la câteva demonstraţii efectuate de către subofiţerii Detaşamentului de Pompieri Arad, care au executat sărituri de la înălţime pe perina de salvare, au stins un incendiu şi au descarcerat dintr-un autoturism victimele unui accident de circulaţie. De asemenea, reprezentanţii Filialei de Cruce Roşie Arad au prezentat câteva metode de resuscitare şi prim ajutor.

image

La atelierele amplasate pe platoul instituţiei, vizitatorii au primit informaţii despre alte misiuni pe care le desfăşurăm: misiuni de asanare a teritoriului de muniţia rămasă neexplodată, sălvări de persoane de la înălţime (cu autoscara mecanică), salvări de persoane din spaţii înguste, căutari cu scanfandri, etc.

image

Tot astăzi a avut loc şi premierea copiilor care au participat la concursul de pictură şi grafică cu tema „O casă sigură, o viaţă-n plus”, organizat în colaborare cu Palatul Copiilor. La pictură clasamentul a fost următorul: locul I – Găvruţă Patricia, locul II – Căprar Marius, locul III – Covaci Iris. La grafică, locul I a fost ocupat de David Julean, locul II - Bulzan Călin, locul III - Covaci Iris. Munca celor mici a fost răsplătită cu premii în bani: locul I – 100 de lei, locul II – 75 de lei, locul III – 50 de lei.

image
Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite