UPDATE / Românii care lucrează în străinătate sunt cei care solicită cel mai des un paşaport biometric

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cererea tot mai mare s-a amplificat de la începutul lunii iulie, odată cu perioada concediilor şi cu întoarcerea aradenilor care lucrează în străinătate şi care doresc să-şi preschimbe paşaportul în perioada pe care o petrec acasă.

Pentru a face faţă aglomeraţiei, conducerea Serviciului Paşapoarte Arad a mărit numărul de ghişee de la două la trei. Cei mai mulţi sunt români care lucrează în ţări precum Spania, Italia sau Franţa şi cărora le-au expirat actele şi s-au întors să şi le refacă.

”Lucrez în Franţa de doi ani ca ospătar la un restaurant şi câştig destul de bine. Acolo omul care munceşte nu simte criza. Am venit să-mi refac paşaportul întrucât mi-a expirat. Mă bucur că am reuşit să-l scot”, a declarat Carmen Forof, 38 ani.

image

Mai sunt şi cazuri mai deosebite în care copilul s-a născut în străinătate şi are nevoie de acte. ”Mi s-a născut copilul în Spania şi acum când am venit în concediu am zis să-i fac şi acte noi pentru că avem nevoie acolo să fim cu actele la zi. Aştept la coadă de 30 de minute”, a spus Cristian Ochian, 29 ani.

image

Românii care nu au putut să vină în ţară în concediu îşi cheamă rudele în străinătate, iar cei care pleacă şi nu au paşaport îngroaşă rândurile la Servicul Public comunitar de eliberare şi evidenţa paşapoartelor.

„Verişoara mea lucrează în Franţa şi  nu a reuşit să vină anul ăsta în concediu şi m-a chemat pe mine la ea şi pentru asta am venit să-mi fac paşaport. Aştept cam de două ore”, e de părere Catiţa Barta, 23 ani.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite