Arad: UPDATE Şoferul polonez spune că a fost răpit de doi dintre cei trei hoţi, cu o dubiţă albă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: UPDATE Şoferul polonez spune că a fost răpit de doi dintre cei trei hoţi, cu o dubiţă albă
Arad: UPDATE Şoferul polonez spune că a fost răpit de doi dintre cei trei hoţi, cu o dubiţă albă

Un tir plin cu gumă de mestecat a fost  furat în această dimineață pe drumul dinspre Arad și Oradea.

Ora 18.00

Conform polițiștilor, șoferul tir-ului furat azi dimineață, P. Eduard de 57 de ani, susține că cei trei hoți au intrat la el în cabină și au pornit automarfarul spre o direcție necunoscută. După ce au parcurs câțiva km aceștia au oprit, iar doi dintre hoți l-au dat jos pe șoferul polonez, l-au urcat într-o dubiță albă și au plecat din nou la drum. În același timp, cel de-al treilea hoț a plecat și el cu tirul, fără ca polonezul să știe în ce direcție.


După ce s-au deplasat și cu dubița câțiva km buni, cei doi hoți l-au dat jos din mașină pe Eduard P. și l-au abandonat undeva în apropierea localității Șimand.
Șoferul polonez avea asupra sa toate bunurile personale, inclusiv portofelul și telefonul mobil.


Firma proprietară a transportului de gumă este din Austria iar polițiștii români au contactat deja sediul în vederea verificării documentelor de transport și pentru întocmirea actelor necesare asiguratorului .
Camionul fusese încărcat cu gumă de mestecat în Polonia și a intrat în România prin vama Borș. 

image

Ora 17.00

De mai bine de trei ore,  polițiștii de la investigații criminale au  parcurs alături de șoferul polonez o serie de trasee din apropierea Aradului. Astfel, aceștia s-au deplasat în parcările de tiruri din Șiria, Mândruloc și chiar Șimand dar și în incinta fostului combinat chimic de la Vladimirescu.


De asemenea, polițiștii au verificat și imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale benzinăriei Lukoil din care susține polonezul că i-ar fi luat pe cei trei hoți.
În tir-ul furat erau 10 tone de gumă de mestecat.

Ora 15.30

Șoferul polonez tâlhărit  azi dimineață de trei hoți care i-au furat mai apoi tir-ul încărcat cu gumă de mestecat , nu își amintește exact unde s-a întâmplat atacul.
Acesta le-a declarat anchetatorilor arădeni trei posibile locații ale atacului, pe traseul Arad-Oradea. Astfel, șoferul și-a schimbat de trei ori declarația în fața anchetatorilor. Purtătorul de cuvânt al IPJ Arad, Camelia Tuduce a declarat că acesta se află încă în stare de șoc și este incoerent.  Dacă în primă fază, acesta spunea că atacul a avut loc la Șimand, ulterior a indicat o altă locaţie.

Nici în ceea ce privește modul în care s-au petrecut faptele lucrurile nu sunt foarte clare, declarațiile polonezului fiind contradictorii.
”În primă fază, șoferul a susținut că i-a fost tăiată prelata tir-ului, mai apoi că hoții i-au luat mașina din parcare pentru ca în final să susțină că l-au aruncat din autotren”, a adăugat purtătorul de cuvânt al IPJ Arad.

În aceste condiții, polițiștii arădeni l-au urcat pe acesta într-o mașină a inspectoratului și au plecat pe centura Aradului pentru a încerca reconstituirea evenimentelor.
Polițiștii arădeni au mai stabilit că tir-ul a intrat în țară pe la Vama Borș. La primele ore ale dimineții, șoferul polonez s-a prezentat la postul de poliție din localitatea Șimand, județul Arad încercând să reclame furtul mașinii. Acesta a fost adus la Arad și în urmă cu o oră s-a găsit și un translator de limbă poloneză și a început procedura de preluare a declarațiilor acestuia.

”Este posibil ca atacul să se fi petrecut pe raza județului Bihor. Tir-ul nu a fost încă găsit, poliția rutieră din cele două județe înființând filtre pe toate drumurile”, a mai adăugat Camelia Tuduce.

Ora 13.00

Polițiștii arădeni și bihoreni  au organizat filtre în căutarea tir-ului furat în această dimineață

Trei bărbați pe care șoferul polonez  a oprit și i-a luat la autostop de la o benzinărie de la ieșirea din Arad, l-au atacat pe acesta după vreo 5 kilometri. Cei trei  l-au aruncat pe șofer din mașină și au plecat mai departe cu tir-ul.

În prezent șoferul se află la sediul poliției arădene și se așteaptă un translator de limbă poloneză pentru a discuta cu el.
Tir-ul furat nu a fost încă găsit.

Aceștia au organizat filtre pe drumul ce leagă Aradul de Oradea, dat fiind că cei trei hoți l-au atacat pe șofer la 5 kilometri de Arad spre Oradea.

Mai sunt vizate de rutieriști și drumurile care duc spre frontierele de la Vărșand, dar și spre cele de pe raza județului Bihor.

CITIŢI ŞI:

Arad: Picătura de sânge care a umplut paharul fricii

ARAD: UPDATE Bărbatul care l-a omorât pe şoferul ceh a fost arestat pentru 29 de zile

Arad: Un şofer de TIR ceh a fost omorât în bătaie într-o parcare din Socodor

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite