Arad: UPDATE (GALERIE FOTO) Autopsia arată că Adrian Cernatari a murit înecat în bazinul de la ştrand

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: UPDATE (GALERIE FOTO) Autopsia arată că Adrian Cernatari a murit înecat în bazinul de la ştrand
Arad: UPDATE (GALERIE FOTO) Autopsia arată că Adrian Cernatari a murit înecat în bazinul de la ştrand

Familia tânărului Adrian Cernatari, decedat duminică noaptea în spital după ce a leşinat într-un bazin de la ştrand a aflat  rezultatul autopsiei.

ORA 17.00

Familia lui Adrian Cernatari spune că şi băiatul şi-a presimţit sfârşitul

Copleşit de durere, bunicul lui Adrian a mai avut putere să ne povestească cum era nepoţelul lui.

 “De mic l-am crescut. A fost lumina ochilor mei. Nu conştientizez nici acum că nu-l mai am lângă mine. Când primeam salariul îi dădeam tot timpul bani de buzunar. Primea şi de la mătuşile lui. Nu i-a lipsit nimic niciodată. Am fost foarte apropiaţi unul de altul. Un copil extraordinar”, spune Mircea Cernatari.

În ziua tragediei, bunicul povesteşte că şi Adrian a fost puţin schimbat când a plecat de acasă.

“A venit şi m-a pupat atât pe mine cât şi pe bunica lui de mai multe ori. La soţia mea îi tot spunea cât de mult o iubeşte şi că e cea mai bună bunică din lume. Parcă a presimţit şi el necazul. A ieşit pe uşă şi nu s-a mai întors”, povesteşte cu lacrimi în ochi bunicul.

Familia vrea să ducă ancheta mai departe. Vor să afle cauza exactă a decesului.

“Nu înţeleg de unde atâta ipoteze. Că s-a lovit, că a leşinat, că s-a aruncat în bazin. Nu avem martori care să ne spună sigur ce s-a întâmplat. Nimeni nu vorbeşte. Am impresia că se ascunde ceva. Nu o să renunţ până nu voi afla adevărul, pentru liniştea lui Adrian. Nu vreau ca şi alte familii să treacă prin ce trecem noi acum”, a încheiat Mircea Cernatari.



ORA 15.00



“Potrivit medicilor legişti, băiatul nostru a murit înecat. Am înţeles de pe foile eliberate în urma autopsiei că Adrian a avut comă de gradul IV, stop cardio respirator şi asfixie prin înec. De asemenea, tot rezultatul autopsiei spune că Adrian nu a avut coaste rupte sau alt gen de contuzii la nivelului corpului”, a spus bunicul tânărului, Mircea Cernatari. 

Tot el a declarat că nu are încredere în acest rezultat şi tot ce îşi doreşte e să afle adevărul în cazul morţii nepotului său.

Ora 12.30

Medicii legişti vor stabili, astăzi, cauza morţii lui Adrian Racoviţean.

Bunicul lui Adrian Cernatari a declarat, în această dimineaţă, că îşi doreşte o anchetă serioasă în cazul morţii nepotului său.

Adrian s-a trezit duminică dimineaţă, el înoptând la bunici, în cartierul Micălaca. A mâncat, a stat prin casă, a glumit cu bunica lui, totul a decurs normal. În jurul orei 18.00, Adrian s-a cerut de la bunica lui să-l lase să meargă la o baie la ştrand, mai ales că mătuşa lui era acolo încă de dimineaţă. „Parcă am simţit că ceva se va întâmpla. Nu am vrut să-l las nici eu nici soţia să plece de acasă. Nu ştiu de ce, aveam inima ca un purice. Până la urmă l-am lăsat să iasă din casă şi nu o să-mi iert acest lucru niciodată”, a mărturisit, cu lacrimi în ochi, Mircea Cernatari, bunicul tânărului.


Potrivit martorilor tragediei, băiatul a plutit la suprafaţa apei într-unul din bazine. A fost scos de alţi tineri care au sunat imediat la Ambulanţă. La faţa locului au ajuns şi salvamarii şi asistentele de la Punctul Sanitar din incinta ştrandului. „Din câte am auzit de la martori nepoţelul meu şi-a revenit la un moment dat, până să ajungă medicii de la SMURD. Dar, eu cred că intervenţia nu a fost profesionistă şi că nu i-au scos limba băiatului cum se face în astfel de cazuri. Cred că Adrian s-a înecat cu propria vomă”, a mai susţinut bunicul tânărului.

Cazul, în atenţia poliţiştilor

Poliţiştii au demarat şi ei o anchetă, după ce pe corpul tânărului s-au observat clar mai multe plăgi. În urma necropsiei, ale cărei rezultate se vor afla astăzi, se va şti cu exactitate care a fost cauza decesului.

Reprezentanţii Primăriei Arad susţin că salvamarii sunt în preajma bazinelor tot timpul şi că intervin, întotdeauna, când sunt semnalaţi. “Salvamarii lucrează în ture cât timp este deschis ştrandul. Mai mult, adâncimea bazilelor este semnalată prin plăcuţe de atenţionare. Salvamarii au intervenit şi l-au scos pe băiat din apă, după care a fost preluat de medici”, a declarat Corina Drăghici, purtător de cuvânt al Primăriei Arad.

Toți apropiații îl plâng pe  tânărul de 17 ani, leșinat duminică seara într-unul din bazinele Ștrandului Neptun și care a decedat în cursul nopții de duminică spre luni. Cea care i-a fost dirigintă, doamna Bâc Anica spune că e profund îndurerată și nu înțelege cum un băiat tânăr, cuminte și ascultător a fost luat de Dumnezeu atât de devreme. “Nu am decât cuvinte de laudă pentru Adrian. A fost un elev ascultător, nu am avut niciodată probleme cu el. Un copil sociabil, prietenos care s-a integrat foarte bine în colectivul clasei. Se străduia la școală foarte mult. Am fost cu el și într-o excursie anul acesta la cetatea de la Șiria. Îi plăcea să fie alături de colegi, să relaționeze. O adevărată tragedie, nu am alte cuvinte”, a declarat diriginta lui Adrian.


Unul dintre cei mai buni prieteni a tânărului spune că l-a văzut ultima oară pe Adrian în urmă cu două săptămâni. “Când am aflat ce s-a întmplat, am încremenit. Nu-mi vine să cred că nu o să-l mai văd niciodată. A fost unul dintre cei mai buni prieteni ai mei. Îl știu de patru ani. Am fost colegi în generală și jucam fotbal împreună. Adrian era pe post de portar și abia aștepta să ne întâlnim la antrenamente. A fost un prieten de milioane, ori de câte ori aveam nevoie de ceva mă ajuta”, spune îndurerat Andrei Purice.


Colegii de clasă de la Grupul Școlar Forestier sunt și ei copleșiți de durere. “Am plâns într-una de când am aflat. Toți îl iubeam că era un băiat liniștit și prietenos. O să ne fie dor de el și nu o să-l uităm niciodată”, spune Bianca Stănilă, fostă colegă de clasă.

Citiți pe aceeași temă:

Arad: VIDEO ŞOCANT: Bunicii adolescentului înecat la ştrand nu au vrut să-l lase la baza de agrement

Arad: VIDEO UPDATE Tânărul leşinat în bazinul de la Ştrandul Neptun a murit (GALERIE FOTO)

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite