Arad: Absolvenţii de liceu au început Bac-ul UPDATE (GALERIE FOTO+ SONDAJ)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii claselor a XII-a susţin şi astăzi proba orală a examenului de bacalaureat.

Absolvenţii arădeni, mai emotivi ca niciodată s-au prezentat în sălile de examen încă de la primele ore ale dimineţii. Examenul de astăzi a constat tot în susţinerea orală a unui subiect din Limba şi Literatura Română.

Din cei 2.559 de absolvenţi care trebuiau să se prezinte ieri la prima probă a examenului de bacalaureat, 69 de elevi nu au mai dorit să susţină oralul la Limba şi Literatura Română.

Potrivit repreznetanţilor Inspectoratului Şcolar din Arad, prima zi a bacalaureatului s-a desfăşurat fără incidente majore. „Nu am avut parte de evenimente deosebite. Comisiile au fost complete în toate unităţile de examinare, iar elevii au fost destul de bine pregătiţi. În prima zi a bac-ului s-au luat peste 700 de note de zece”, a decalarat inspector general adjunct, Nicolae Pelegrini. Nu la fel de fericiţi sunt cei 40 de elevi care au luat nota 5 la oralul limbii române.


De asemenea, inspectorul a mai subliniat faptul că nu au existat până acum situaţii de elevi eliminaţi din sala de examen. Trei absolvenţi însă vor relua bac-ul în toamnă deoarece au fost respinşi la proba orală a Limbii şi Literaturii Române.

Pe de altă parte, trei elevi nu au reuşit să se prezinte în sălile de examinare, ei fiind bolnavi. „Un caz e de varicelă iar celelalte două, o boală care nu permite transportul. Pentru aceşti elevi am primit acceptul comisiei naţionale să fie examinaţi la domiciliu în prezenţa unor profesori”, a concluzionat Nicolae Pelegrini.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite