Turismul de tranzit îi face pe unii hotelieri fericiţi la sfârşit de an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turismul de tranzit aduce bani hotelierilor
Turismul de tranzit aduce bani hotelierilor

Solicitările de la sfârşit de an, deşi mai puţine la număr, umflă buzunarele celor care au simţit criza financiară pe pielea lor. În comparaţie cu anii trecuţi cererile sunt ceva mai puţine, hotelurile consacrate arădene par să înghită ofertele celor mai puţin cunoscute.

Dovadă o face şi faptul că anul 2010 a fost mai puţin bogat în rezervări, în special spre sfârşit de an. Pentru că Aradul reprezintă o zonă de tranzit pentru cei care fie vin de Revelion în ţară sau iau drumul Austriei la schi, hotelierii s-au „bătut” în această perioadă în oferte.„Pe perioada weekend-urilor e nebunie în special pentru seriile de turişti care merg la schi în Austria. Dacă în timpul săptămânii gradul de ocupare al locurilor ajunge până la 40 la sută, în weekend toate camerele sunt ocupate”, a declarat Dan Groza, acţionar la hotelul Phoenix. Pentru aceştia şi nu numai, aşezarea strategică a unui hotel este punctul forte. Astfel, cele mai multe solicitări le au hotelurile situate în zona vămii Nădlac şi Turnu.

În rândul hotelierilor părerile sunt împărţite. În timp ce unii văd o scădere drastică a numărului de turişti care şi-au făcut rezervări din timp, alţii preconizează un sfârşit de an profitabil. Chiar dacă vârful solicitărilor a crescut odată cu vacanţa elevilor, hotelurile fără notorietate sunt cele mai afectate. „Faţă de anul trecut, e mult mai rău. Au scăzut solicitările şi sperăm să trecem cu bine peste această perioadă”, a spus Mircea Horga, administratorul hotelului Wolf din Arad.

Rezervările cuprind doar o zi, în special pentru cei care tranzitează Aradul. Pentru hotelieri, 20 decembrie-10 ianuarie reprezintă vârful de aisberg al afacerii.
Chiar dacă se declară mulţumiţi, hotelierii spun că a fost un an sărac. „Anii trecuţi, pentru iarnă se făceau rezervări şi cu două luni înainte, astfel că ajungeam să găzduim în parcare şi tiruri în care dormeau şoferii pentru că nu mai aveam locuri libere. Anul acesta, afluxul a fost mai slab”, a spus Dan Groza. Mai rău e pentru hotelierii din centrul oraşului, care au pierdut deja clienţi din cauza restricţiilor de circulaţie în urma închiderii podului din Aradul Nou, aceştia preferând variante ocolitoare pentru a evita ambuteiajele în trafic.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite