Tunisieni întorşi din drum de poliţiştii de frontieră arădeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru tunisieni au fost opriţi din drum, în timp ce încercau să treacă ilegal în Spaţiul Schengen. Migranţii sunt acum cercetaţi de autorităţi urmând să răspundă în faţa legii pentru fapta lor.

Frontieră Nădlac a observat, ieri noapte, cu ajutorul autospecialei de termoviziune, patru persoane de sex masculin, care se deplasau pe jos spre Ungaria. Poliţiştii de frontieră şi-au dat imediat seama ce se întâmplă şi au pornit de urgenţă pe urmele lor. Astfel, bărbaţii au fost reţinuţi la aproximativ 200 de metri interior faţă de teritoriul statului vecin, în marginea de vest a localităţii Nădlac, în vegetaţia din apropierea liniei de frontieră.
„În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoanele sunt cetăţeni tunisieni cu vârste cuprinse între 25 şi 29 de ani şi intenţionau să ajungă în Spaţiul Schengen. Aceştia au declarat că s-au deplasat de la Timişoara cu trenul până la Arad şi cu un autoturism de ocazie până în localitatea Nădlac, de unde au continuat călătoria pe jos, peste câmp până în momentul reţinerii. Ei au recurs la această metodă întrucât nu deţineau viză pentru Spaţiul Schengen” , a declarat comisar şef Ion Mareş, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră.
Poliţiştii de frontieră le-au întrerupt călătoria şi îi cercetează sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.
 



Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite