Tudor Gheorghe vine în concert la Arad. Spectacolul va fi dedicat poetului basarabean, Grigore Vieru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Interpretul va fi prezent pe scena Teatrului arădean
Interpretul va fi prezent pe scena Teatrului arădean

Marţi, 8 noiembrie, de la orele 19.00 pe scena Teatrului Clasic Ioan Slavici Arad va avea loc concertul „Vremea nemâniei” al îndrăgitului Tudor Gheorghe. Interpretul revine astfel în oraşul Arad cu un concert dedicat lui Grigore Vieru, piesele pe care le va interpreta cu această ocazie fiind compuse pe versurile poetului basarabean.

Artistul va fi acompaniat de Orchestra Arkadia din Chişinău, dirijată de maestrul Marius Hristescu. De altfel, înainte de a veni la Arad, Tudor Gheor­ghe a susţinut acest concert la Bucureşti, dar şi în câteva oraşe ale Republicii Moldova.

Tudor Gheorghe este cântăreţ, compozitor şi actor şi s-a născut la 1 august 1945, în comuna Podari, din judeţul Dolj. A urmat Liceul Nicolae   Bălcescu, astăzi Colegiul Naţional Ca-rol I din Craiova, apoi cursurile Institutului de Teatru din Bucureşti, clasa de actorie, absolvind în 1966. În acelaşi an a fost angajat la Teatrul Naţional din Craiova, devenind, la 21 de ani, unul dintre cei mai tineri actori din ţară.

Și-a început activitatea ca actor

Până la adevărata afirmare, ce a urmat peste câţiva ani, a continuat să joace roluri de comedie sau dramă alături de mari actori craioveni ai timpului, în piese ca „Visul unei nopţi de iarnă” de Tudor Muşatescu, „D-ale carnavalului” de I. L. Caragiale sau „Doamna ne­văzută” de Pedro Calderón de la Barca. La sfârşitul anilor 60, după ce a urmat o serie de cursuri la Institutul de Folclor din Bucureşti, Tudor Gheorghe a început să câştige tot mai multă notorietate cu spectacolele sale susţinute pe muzica unor poeţi îndrăgiţi precum Lucian Blaga, Tudor Arghezi, Ion Barbu. În anii 90 a revenit în forţă pe scenă susţinând concerte pe scene din întreaga ţară.

Cei care doresc să vină la concertul „Vremea nemâniei” pot cumpăra bilete de la casa de bilete a Teatrului Clasic Ioan Slavici Arad, preţul unui bilet fiind de 65 de lei.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite