Arad: Trotuarele sparte sunt „înecate” de gunoaie aruncate în weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Trotuarele sparte sunt „înecate”  de gunoaie aruncate în weekend
Arad: Trotuarele sparte sunt „înecate” de gunoaie aruncate în weekend

Aleile destinate pietonilor sunt fie degradate, fie presărate cu peturi sau ambalaje.

Arădenii din zona centrală sunt nemulţumiţi că imediat ce iasă din casă, dau cu nasul de mizerie.

Centrul oraşului, pe străduţele umbroase şi înguste, este departe de a transmite pietonilor dorinţa de a face mişcare sau turiştilor să le stârnească interesul de a descoperi oraşul. În ultimii ani, aleile pietonale nu au au mai beneficiat de niciun fel de recondiţionări, iar lucrări de pe şosele au deteriorat trotuarele.

Ca şi cum toate acestea nu ar fi suficiente, trotuarele mai suportă zilnic şi „ofensele” arădenilor care aruncă la întâmplare hârtii, mucuri de ţigări şi alte obiecte netrebuincioase.

Este o ruşine

Aceasta este exclamaţia cel mai des auzită de la pietonii arădeni referitor la acest subiect. „Nu este posibil aşa ceva. Parcă am fi sălbatici. Pe de altă parte nici cei de la salubrizare nu se omoară cu curăţatul trotuarelor”, a spus Ioana Moş, o locuitoare din centru. La rândul său, Corina Drăghici, purtător de cuvânt al primăriei Arad, a declarat azi că există un contract de salubrizare a trotuarelor de pe 30 de străzi din oraş. „În unele zone este prevăzută salubrizarea mecanică, iar frecvenţa este zilnică. În alte zone, măturare mecanică, iar frecvenţa este la 2 zile”, a explicat aceasta.

Cheltuielile pe care le face administraţia locală pentru aceste servicii nu sunt deloc mici. Astfel, doar la rectificarea bugetară din luna mai, primăria a alocat 9,4 milioane de lei noi, pentru acest serviciu.

Costuri
Administraţia locală a alocat în mai 9,4 milioane de lei pentru salubrizare

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite