Universitățile din Arad sunt la mare căutare în rândul studenților străini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei tineri francezi studiează medicina la Facultatea de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară, specializarea Medicină în Limba Franceză şi Română din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” Arad.

"Am aflat de la un prieten român că exista o universitate la Arad, aproape de Timisoara, care a deschis o secţie franceză. Am făcut un mare salt" a declarat Alexis, student în anul întâi.

O altă studentă spune că a aflat de la un prietene despre faptul că poate studia medicina în România și a decis să renunțe la Universitatea din Lille pentru a studia în Arad.
"Prietenele mele au rămas în Franţa, spunându-mi că sunt un pic nebună de a pleca pentru atât de mult timp în această ţară destul de diferita fata de a noastră, dar eu nu regret asta. Sunt deschisă la o nouă cultură, să înveţ o noua limbă. Este bine", a spus Claire care a plecat de la Universitatea din Lille pentru a studia la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad.

Studenţii înscrişi la această specializare sunt atât din Franta, dar şi din ţări extracomunitare – Maroc, Tunisia, Alger precum şi alte ţări francofone.
Studiile medicale în Franţa sunt tot mai greu de accesat datorită „numerus clausus” limitat la 7.500 pe an, într-un domeniu cu un mare deficit de specialişti – medicina – astfel, încât numărul celor care optează să studieze medicina în străinătate este în creştere. Odată cu intrarea în comunitatea europeană echivalarea diplomelor în străinătate nu mai este o problemă.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite