Trei tineri au murit după ce au plonjat cu maşina în Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşina a fost scoasă cu greu la suprafaţă
Maşina a fost scoasă cu greu la suprafaţă

Patru tineri au trăit o escapadă desprinsă parcă din filme. Pentru trei dintre ei, a însemnat sfârşitul.  În timp ce unul s-a salvat şi a fugit, pompierii au mai recuperat doar un cadavru. Ceilalţi doi au fost înghiţiţi de apele Mureşului.

Au plătit cu viaţa

Tragedie în oraşul Pecica. Azi noapte, patru tineri, cu vârste cuprinse între 16 şi 25 de ani, s-au urcat în maşină pentru o cursă nebună pe străzile oraşului. Distracţia s-a finalizat dramatic pentru trei dintre ei, şi asta pentru că şoferul a pierdut controlul volanului iar maşina  „a zburat” direct în apele Mureşului. Doar prezenţa de spirit a făcut ca unul din ei să sară din maşină şi să înnoate până la mal iar mai apoi să dea bir cu fugiţii. Paznicul de la ponton a sunat îndată ce a văzut maşina în apă şi a chemat ajutoare.
Între timp, rudele celor trei tineri care şi-au pierdut viaţa au sosit într-un suflet la faţa locului. Minutele de aşteptare până când maşina a fost scoasă la mal au fost pentru ei, clipe de coşmar. De pe mal, au asistat neputincioşi la întreaga desfăşurare de forţe la care au participat pompieri, jandarmi şi poliţişti pentru scoaterea maşinii din apă.

Intervenţie extrem de dificilă

Pentru a recupera autoturismul, la faţa locului a fost chemată şi o macara. De pe mal, cu ajutorul unui cârlig maşina a fost ridicată la suprafaţă iar apoi un pompier a legat-o cu cortzi pentru ca nu cumva să cadă înapoi în apă. Operaţiunea a fost extrem de dificilă deoarece, curenţii din Mureş sunt foarte puternici.
 „Intervenţia a fost foarte dificilă , din cauza malului abrupt. A coborât un scafandru şi am agăţat maşina de roată, pentru a o scoate la suprafaţă”, a declarat plt. Ciprian Bupte, din cadrul ISU Arad, aflat la faţa locului.  

Pompierii continuă căutările

Deşi un număr impresionant de forţe de ordine au ajuns la faţa locului şi s-au chinuit să scoată maşina din apă, a fost recuperat un singur cadavru, ceilalţi doi tineri fiind de negăsit.
Pompierii vor continua căutările toată ziua, în speranţa că vor găsi trupurile neînsufleţite ale celor doi tineri cu vârsta cuprinsă între 16 şi 22 de ani.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite