Trei tineri, dintre care unul minor, au furat burlanele de cupru de la Mănăstirea Maria Radna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cele mai cunoscute locuri de pelerinaj pentru credincioșii din vestul țării, a căzut în mâinile vandalilor. Tinerii au ajuns pe mâna polițiștilor și urmează să fie trași la răspundere. Până să dea cu subsemnatul, tinerii s-au descotorosit de cupru și și-au umplut buzunarele de bani.

Marius Daniel S., de 24 de ani, Laviniu Ionel S., de 18 ani și Marius C., de 14 ani, sunt acum cercetați penal.
„Din verificările effectuate, polițiștii au stabilit că cei trei tineri, au sustras 50 de metri de burlane de cupru, în valoare de 10.000 de lei. Burlanele se aflau montate pe pereții exterior ai Mănăstirii Maria Radna, din Lipova, care aparține Parohiei Romano-Catolice”, a declarat Ovidiu Liber, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean al Poliției Arad.

Până ca administratorii clădirii să sesizeze furtul iar polițiștii să pună mâna pe suspecți, tinerii au vândut burlanele la un centru de colectare a materialelor reciclabile. Astfel, pentru că burlanele au fost déjà distruse, paguba nu a mai fost recuperată.

Prima mânăstire de la Radna a fost zidită în anul 1520 iar ulterior, a fost nevoie de o altă construcție și asta pentru că prima clădire a fost distrusă de ocupația turcească.  S-a întâmplat însă ca un incendiu devastator să o distrugă în totalitate iar singurul obiect care a scăpat ca prin minune a fost o icoană. Din acel moment, Icoana Maicii Domnului este considerată făcătoare de minuni.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite