Trei noi îmbolnăviri de gripă porcină au fost confirmate la Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii arădeni se confruntă cu tot mai multe îmbolnăviri
Medicii arădeni se confruntă cu tot mai multe îmbolnăviri

Astfel numărul total de cazuri confirmate a ajuns la 123, din care 115 persoane sunt déjà vindecate, iar patru focare sunt în evoluţie fiind ţinute sub observaţie de medicii arădeni.

La Institutul Cantacuzino a mai fost trimisă o probă prelevată de la un pacient suspect de îmbolnăvire, iar rezultatele sunt aşteptate în cursul zilei de astăzi.

Totalul probelor biologice investigate de către Institutul Cantacuzino Bucureşti pentru pacienţii judeţului nostru suspecţi de infecţie gripală cu virus nou este de  300.

”Rata de confirmare a infecţie A/H1N1 pentru judeţul Arad a fost de  41%. Precizăm că aceste referiri se rezumă strict la cazurile de infecţie medie şi severă investigate conform metodologiei, rata reală a infecţiei fiind necunoscută”, a declarat dr. Dana Negru, director adjunct coordonator al DSP Arad.

Aceasta a mai adăugat că incidenţa prin gripă nouă înregistrată la suta de locuitori pentru judeţul Arad este de 0.02.

”Indiferent de incidenţa reală a acestei patologii, în acest moment virusul gripal nou este o ameninţare concretă pentru femeia cu sarcină în evoluţie şi pentru lehuză”, a mai atras atenţia medicul arădean.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite