Trei luni de lucrări la Spitalul Judeţean pentru izolarea termică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O singură firmă  a fost interesată de reabilitarea a două clădiri în care funcţionează Spitalul Judeţean Arad. Astfel, licitaţia a fost atribuită unei firme cu sediul în Bucureşti, care se va ocupa de proiectarea lucrărilor necesare şi de execuţia efectivă  de reabilitare termică.

Lucrările vor trebui finalizate în termen de 90 de zile de la data emiterii ordinului de începere a lor.

În prezent cele două clădiri se încadrează în clasa energetică C, iar pentru creşterea performanţelor energetice a clădirilor se impun o serie de măsuri.

Este vorba despre refacerea acoperişului terasei cu termoizolaţie din poliuretan, înlocuirea tâmplăriei vechi cu tâmplărie din PVC şi geam termopan.

Potrivit cerinţelor administraţiei, termosistemul ales va avea o durabilitate garantată de minim 15 ani.

De asemenea, perioada de garanţie de bună execuţie este de doi ani. Documentaţia pentru realizarea investiţiei  a fost aprobată la finele anului trecut de către administraţia judeţeană. Din acesata a reieşit o sumă calculată la peste 3 milioane de lei. În documentaţia aprobată de consilierii judeţeni se arată că totul se realizează în vederea scăderii costurilor generate de utilităţi.

Astfel, este  necesară reabilitarea energetică a clădirilor spitalului, în principal reabilitarea termică a corpului principal şi a corpului de legătură.

În urma licitaţiei, contractul de „Servicii de proiectare şi execuţie lucrări reabilitare termică corp clădire S+P+6E şi corp de legătură” a fost semnat la o valoare de 2.520.579 lei, la care se adaugă TVA. Lucrările la Spital nu vor afecta activitatea.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite