Transportatorii amenință cu blocarea completă a traficului în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Transportatorii ameninţă cu proteste de tipul celor care au avut loc în Grecia, dacă până la sfârşitul lunii nu vor primi răspunsuri favorabile la problemele pe care le-au discutat cu ministrul transporturilor.

Acest tip de proteste va bloca complet traficul comercial din România, inclusiv traficul din vămi. Anunţul a fost făcut astăzi la Arad unde s-a înfiinţat Confederaţia Naţională Rutieră.
 
Transportatorii cer recuperarea unui procent din accizul din carburanţi, reducerea cuantumului rovignietei, elminarea restricţiilor discriminatorii faţă de transportatorii români şi eliminarea abuzurilor controlorilor de trafic, prin eliminarea celor 4-5 instituţii care controlează acelaşi lucru şi înfiinţarea unui organism unic de control. Toate aceste probleme au fost discutate de ceva vreme cu reprezentanţi ai Ministerului  trasnporturilor şi dacă nu rezolvă nimic până la finele lunii se pregătesc de proteste.
 
 “Aşteptăm răspunsuri favorabile pentru transportatori, alfel vom declanşa proteste de genul celor care au avut loc în Grecia, Spania sau Franţa. Aceste proteste vor bloca complet traficul commercial în România”, a declarat Augustin  Hagiu, preşedintele Confederaţiei  Naţionale Rutiere. Până la protestele de tipul celor care au avut loc în Grecia, transportatorii se pregătesc să se alăture protestelor împotriva creşterii preţurilor la carburanţi.

 “Astăzi hotărâm cum vom protesta împotriva creşterii preţurilor la carburanţi. În mod cert vom alege cea mai mare companie din România şi nu vom mai alimenta pe o perioadă de 3 luni. Acest lucru, din calculele noastre, ar aduce un prejudiciu de 1 miliard de euro acestei companii”, a declarat Augustin  Hagiu, preşedintele Confederaţiei  Naţionale Rutiere.

Organizarea unor proteste de tipul celor care au avut loc în  Grecia, au nevoie de circa 2-3 luni pentru organizare, pentru că trebuie informate instituţiile de la Bruxelles.      Confederaţia Naţională Rutieră a fost înfiinţată de Federaţia Transportatorilor Europa şi Federaţia Operatorilor Români de Transport, are filiale în 34 de judeţe şi reuneşte 4.500 de societăţi de transport de mărfuri şi persoane licenţiate, adică 80 la sută dintre transportatorii activi.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite