Tramvaiul Imperio produs la Arad iese pe şine săptămâna viitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul tramvai românesc produs la Arad va fi pe linii în data de 25 august. Atunci, arădenii vor putea călătorii pentru prima dată cu un tramvai modern. Este vorba despre tramvaiul Imperio fabricat la Astra Vagoane Călători. 

Acest tramvai va staţiona în ziua respectivă preţ de câteva minute pe liniile din faţa Primăriei Arad, acolo unde vor fi prezenţi o serie de invitaţi de seamă.

După acest moment festiv, tramvaiul se va retrage în spatele porţilor fabricii. Primarul Aradului a spus că Primăria va declanşa o licitaţie pentru cumpărarea de tramvaie şi acest tramvai va rămâne definitiv pe liniile din oraş. Acesta a mai declarat că doreşte să acziţioneze, în câţiva ani, zece astfel de tramvaie.

Tramvaiul are o capacitate de până la 240 de călători şi este prevăzut cu camere de supraveghere video şi controloare electronice de bilete. Boghiurile tramvaiului sunt prevăzute să reziste până la viteze de 200 de kilometri pe oră, ceea ce-l fac recomandabil şi pentru folosirea drept metrou de suprafaţă.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite