Tragedie la Arad: O tânără de 17 ani împreună cu copilul ei au decedat la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O tânără mamă, care avea 17 ani şi-a pierdut viaţa azi-noapte la fostul Spital Matern din Arad, devenit între timp secţie a Spitalului Judeţean Arad. Înainte să moară, aceasta şi-a pierdut şi copilul, care s-a născut mort, prin cezariană.

Cristina Rusan, din Sânmartin, a făcut tensiune mare, atât la naştere cât şi a doua zi, când tensiunea nu i-a scăzut pe tot parcursul zilei. Medicii spun că aseară, ea ar fi făcut edem pulmonar, fapt care a condus la un stop cardiorespirator care i-a produs moartea, în pofida intubării şi încercărilor de resuscitare la care a recurs personalul medical.

„Tânăra a decedat din păcate, deşi noi am făcut tot posibilul ca să-i salvăm viaţa. A făcut o complicaţie majoră hipertensivă şi bănuim că este vorba despre un edem pulmonar, care apare de obicei la 24 de ore după cezariană. Aşteptăm rezultatele autopsiei, singura care ne va edifica asupra cauzelor decesului”, spune dr. Sorin Prişcă, fostul director al Spitalului Matern.

Trupul tinerei de 17 ani a fost ridicat azi noapte, la ora 3, pentru a fi dus la Medicina Legală. Cel care a operat-o este dr. Gligor Burciu.

În această dimineaţă a fost sesizată şi Poliţia. „Am primit o sesizare din partea familiei. În funcţie de rezultatul autopsiei vom vedea dacă continuăm cercetările sau nu”, spune Ovidiu Liber, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei Arad

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite