Traficul din vămile arădene s-a triplat în aceste zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vămile arădene aşteaptă afluxul mare de români care părăsesc ţara
Vămile arădene aşteaptă afluxul mare de români care părăsesc ţara

Peste 32.000 de persoane au tranzitat vămile arădene la începutul acestei săptămâni, valorile traficului fiind de trei ori mai mari în comparaţie cu o perioadă normală de lucru. Astfel, urmează zile de foc pentru poliţiştii de frontieră arădeni.

Aceştia aşteaptă ca în următoarea perioadă numărul celor care se întorc în ţara de reşedinţă să crească. Astfel, IJPF Arad a luat toate măsurile necesare în aşa fel încât tranzitul să se desfăşoare în condiţii normale.

„Şi în acest an Nădlacul a fost cel mai tranzitat punct de frontieră,  cu un trafic de 22.400 de persoane şi un număr de 7.200 mijloace de transport, dintre care peste 13.300 persoane s-au prezentat pe sensul de ieşire din ţară, cu un număr de peste 4.600 miloace de transport”, a declarat comisarul şef Ion Mareş, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Arad.

Pentru un control cât mai eficient şi fluent în toate punctele de trecere, IJPF Arad a dispus atât suplimentarea personalului, cât şi creşterea numărului arterelor de control din punctele de frontieră.

Totodată a fost asigurată supravegherea sporită a frontierei de stat pentru prevenirea şi combaterea celor care ar încerca să treacă frontiera nelegal.

„Pentru a nu se forma aglomerări, recomandăm  participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţa arădeană, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitarilor doar a unora dintre acestea”, a mai declarat Ion Mareş.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite