Arad: Alin Totorean pregăteşte o nouă expediţie, în Alaska (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Alin Totorean pregăteşte o nouă expediţie, în Alaska (GALERIE FOTO)
Arad: Alin Totorean pregăteşte o nouă expediţie, în Alaska (GALERIE FOTO)

I-a plăcut de mic să călătorească şi să cunoască secretele şi frumuseţile lumii. În urmă cu şase ani a organizat prima expediţie în Mongolia.

Profil

Născut - 22 mai 1968, Arad
Educaţie - Facultatea de Inginerie Mecanică din Timişoara
Familie - Necăsătorit

Cunoscutul explorator american John Stuart a fost cel care l-a ambiţionat pe Alin să plece la pas prin cele mai dificile trasee. „John Stuart spunea la un moment dat că nimeni nu o să poată traversa deşertul Australiei. De aici mi-a venit ideea să încerc eu să-l traversez. M-am ambiţionat şi am reuşit să-l contrazic pe marele explorator”, a povestit Alin.

Arahidele şi nucile, sursa de mâncare

După experienţele unice din Mongolia, Chile şi Australia, Alin se pregăteşte de o nouă aventură. Tânărul îşi doreşte în această iarnă să plece într-un ţinut rece, total diferit de ceea ce a văzut până acum.

„În această iarnă, vreau să vin cu lucruri noi. De aceea mă gândesc deja şi îmi fac planuri să cuceresc şi Alaska. Încă de când m-am întors din Australia, primul lucru la care m-am gândit a fost ca următoarea expediţie să se desfăşoare într-un ţinut rece”, a spus Alin Totorean. Exploratorul a susţinut că pasiunea lui nu este una tocmai uşoară, el fiind supus pericolului mai tot timpul.

Tot ceea ce mănâncă în timpul unei expediţii sunt arahidele, nucile, migdalele şi stafidele. Alin spune că acest gen de alimentaţie rezistă la temperaturi mari de peste 45 de grade Celsius şi oferă în acelaţi timp strictul necesar de proteine pentru organism. Pentru expediţia pe care urmează să o facă, Alin se gândeşte deja ce echipament o să-şi cumpere, ce mâncare o să aducă cu el, câtă apă şi ce mijloace de comunicare. „Orice pregătire pentru o astfel de aventură durează câteva luni de zile. Mai ales că urmează să plec într-un ţinut rece, trebuie să fiu foarte atent la îmbrăcăminte şi încălţăminte. Cum fiecare expediţie durează mai mult de o lună de zile, eu îmi socotesc de fiecare dată câtă apă să-mi pun cu mine, astfel încât să-mi ajungă până la primul popas. Nu este uşor să pleci singur în lume, însă eu unul nu mă văd făcând altceva”, a spus arădeanul.

A leşinat pentru că a rămas fără apă

De frică şi emoţii a scăpat de la prima expediţie care a durat trei luni de zile. Alin spune că nu se mai gândeşte la pericole deşi e conştient că oricând i se poate întâmpla ceva rău. „Singurul incident neplăcut l-am avut în deşertul Australiei, când a trebuit să mă opresc din expediţie deoarece am leşinat din cauză că am rămas fără apă. Sper să mă ferească Dumnezeu şi de acum înainte, mai ales în iarnă, când o să vin cu imagini şi detalii noi despre Alaska”,  a punctat Alin. Arădeanul a mai spus că tot în planurile lui de viitor sunt incluse şi expediţiile în nordul Canadei ori Siberia, însă mai aşteaptă să vadă ce semnale vor da sponsorii.

Întrebări şi răspunsuri

Cam cât te costă o astfel de expediţie?
Cea mai scumpă expediţie pe care am organizat-o a fost cea din Australia, care m-a costat 10.000 de euro. Fiecare experinţă este diferită. De cele mai multe ori echipamentul costă cel mai mult.

Cât de greu îţi este când pleci să descoperi ţinuturi noi?
Vă daţi seama că cel mai neplăcut lucru este atunci când trec mai bine de opt zile şi nu reuşesc să mă spăl. Fiecare experienţă nouă de-a mea este foarte grea. Singur tot timpul prin pustietăţi, însă îmi place ceea ce fac, altfel nu mi-aş risca viaţa.

Ce-i place

Alin Totorean a mărturisit că îi place viaţa în general, lăsând la o parte expediţiile. „Poate de aceea şi am această pasiune pentru că îmi place să trăiesc la maximum şi să mă bucur de fiecare moment al vieţii. Lumea din jurul nostru are multe frumuseţi pe care trebuie să le descoperim”, a spus arădeanul explorator.

Ce nu-i place

Nu-i plac oamenii neserioşi, care îl mint şi pe care nu se poate baza. „Nu-mi place să văd cum cineva după ce mi-a promis ceva, mă lasă baltă. Oamenii sunt foarte răi în ziua de astăzi, de aceea trebuie să înveţi în cine poţi avea încredere şi în cine nu”, a încheiat Alin Totorean.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite