Tot mai mulţi studenţi medicinişti fac practică în marile clinici din Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimii ani, la clinicile din Germania au făcut practică tot mai mulţi tineri arădeni studenţi la medicină şi psihologie. Aceştia au fost invitaţi de conducerea spitalelor iar unii dintre ei chiar au rămas acolo.

Din păcate foarte mulţi specialişti din România aleg să plece pentru că în străinătate găsesc condiţii mai bune. Profesorii arădeni se tem de la un an la altul că mai tot studenţii care ies cu note de zecede pe băncile facultăţilor, aleg să profeseze în străinătate.

“Toţi studenţii care au fost până acum în clinicile noastre au calităţi deosebite. Au fost primii care au venit dimineaţa şi ultimii care au plecat de la spital”, a declarat Harry Grossmann, specialist în hipnoterapie la Clinica de Hipnoterapie din Hanau (Germania).

Pentru ca un student să poată ajungă la o clinică din Germania trebuie să ştie o limbă străină, măcar engleza. Dacă ştie germană este cu atât mai bine. Trebuie să fie dornic şi să înveţe, să aibă note acceptabile şi să accepte nişte reguli, cum ar fi să se trezească dimineaţa la şase şi să plece de la spital cât de târziu.

“Studenţii sunt primiţi cu mare căldură în Germania şi aproximativ toţi îşi găsesc loc de muncă. Germania duce o mare lipsă de medici. Circa opt mii de doctori le lipsesc nemţilor la ora actuală şi cred că situaţia aceasta se va agrava în viitor. Principala problemă este că şi România are mare nevoie de mai mulţi medici şi este păcat că, aici în ţară, sunt condiţii grele. Nimeni nu pleacă de plăcere din ţara aceasta”, a adăugat Harry Grossmann.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite