Tot mai mulţi profesori se gândesc să renunţe la meseria pentru care s-au pregătit ani de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cadrele didactice sunt tot mai revoltate pe zi ce trece de situaţia în care au ajuns. Profesorii spun că de multe ori le vine să renunţe la această meserie, deoarece au ajuns să nu mai fie apreciaţi, după ce au studiat ani de zile. Acum, unii dintre ei rămân fără ore.

După problema salarilor o alta vine să le tulbure liniştea.

În judeţul Arad sunt cadre didactice, care deşi sunt titulare în sistemul de învăţământ, au   rămas fără catedră. Este vorba despre 56 de profesori care începând cu anul şcolar următor nu mai pot preda în şcolile, în care au luat titularizarea pentru că au rămas fără ore.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean au afişat la sediul instituţiei numele celor care au de ales între a accepta ore prin alte şcoli sau a renunţa la meseria de dascăl.

Conform legii, Inspectoratul are obligaţia de a rezolva situaţia acestor dascăli cel puţin pentru anul şcolar următor.

Inspectorul şcolar general adjunct, Nicolae Pelegrini, spune că din centralizarea posturilor libere se pare că există posibilitatea ca situaţia acestor dascăli să fie rezolvată. Cei mai afectaţi sunt învăţătorii, 19 persoane sunt libere de catedre din care 15 din mediul rural.

Profesorii se gândesc cu groază la faptul că, dacă vor accepta posturi la alte şcoli vor fi nevoiţi să facă naveta.

„Am colegi care fac naveta şi este foarte greu. Costă mult şi pe deasupra se pierde şi foarte mult timp. De multe ori mă gândesc să renunţ la această meserie”, spune una dintre învăţătoare.



Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite